Chokolade - Rom Mousse

Chokolade - Rom Mousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : mums..!

Indsendt :      Red:

Chokolade - Rom Mousse, billede 4 Chokolade - Rom Mousse, billede 1 Chokolade - Rom Mousse, billede 2 Chokolade - Rom Mousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.god mørk chokolade
3 æg
60 g.sukker
2 tsk.mørk rom
2.5 dl.piskefløde, let pisket
 
Opskrift:
Kom chokoladen i en ildfast skål. Fyld en gryde halvt op med vand og bring den i kog. Tag den fra varmen og sæt skålen over gryden, uden at lade den komme i berøring med vandet. Rør nogle gange, indtil chokoladen er smeltet. Lad den afkøle.

Pisk æg og sukker med elpisker i en lille skål ca. 5 min., indtil blandingen er tyk, lysegul og fyldig.

Kom blandingen i en stor skål og vend den smeltede chokolade og rom i, rør rundt, lad det afkøle, og vend så flødeskummet i, så det akkurat er blandet.

Fordel moussen i 4 forme eller dessertglas (2½ dl) og sæt den i køleskabet 2 timer, eller indtil den er stivnet.

Tips:

Brug pasteuriserede æg hvis du er bange for salmonella (moussen bliver dog blødere i konsistensen. vælger du at bruge alm. æg skal desserten spises samme dag! konsistens bliver også mere "mousset". hehe Det er også seriøst STORE portioner! så en idé vil være at fordele det i de forme som passer til sådan en dessert.


karakterer:
Opskriften er vist 36154 gange,
og udskrevet 773 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2009-11-05 19:13:36
Detsmager da bare fantastisk! se, dette er en RIGTIG chokolade mousse. intet andet! Har dog ikke smagt jeres idé om is men måske skulle man prøve det? Men i hvertfald, SuperGodOpskridt

Homegirls.dk  -  2008-02-11 17:24:37
Det smager bare så godt :) 1000 tak for opskriften

Pigen  -  2007-08-07 21:10:47
Min kæreste kunne godt lide den. Jeg syntes den blev lidt kvalm hvis jeg fik for meget. Som is er den rigtig lækker. Men det samme her, man skal ikke have for meget.

Tanyjah  -  2007-06-09 11:54:06
Efter 3 mundfulde af denne dessert fik jeg kvalme. Da jeg serverede den i fint selskab var der INGEN der spiste op. Jeg kan anbefale at man laver den til is i stedet for og servere den som isdessert. I stedet for at piske fløden let skal den piskes kraftigt. vend chokoladen i og eventuelt revet chokoladestykker og i en plastikbøtte med staniol over. Så kan den serveres som en is dessert med 2-3kugler på hver tallerken. Den bedste chokolade is jeg NOGENSINDE har smagt.