Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio)

Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio), billede 4 Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio), billede 1 Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio), billede 2 Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Appelsinløg:
2 storeløg
 lidt vand og smør
4 dl.friskpresset appelsinsaft
0.5 appelsin, den revne skal
 salt
 peber
 
 Oksemørbrad:
700 g.oksemørbrad, afpudset
1 tsk.salt
0.5 spsk.sukker
1 tsk.frisk basilikum
1 bdt.hakket persille
 friskkværnet peber
2 spsk.sennep
0.5 dl.cognac
 


Opskrift:

Appelsinløg:
Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør. Dryp løgskiverne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt - ca. ½ time.

Smag til med salt og peber og køl af. Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal.

Marineret oksemørbrad:
Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen. Den lægges på et stykke stanniol, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til.

Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver - bedst på maskine ~ mens den endnu er frossen. Serveres med appelsinløg. En tør rosévin passer godt til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (26 stemmer)

Opskriften er vist 54504 gange,
og udskrevet 747 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Pia  -  2009-03-15 08:57:19
Synes da, det er en udførlig opskrift. Carpaccio er lækkert, når kødet er godt - og jeg glæder mig til at smage appelsinløgene.


manfred  -  0000-00-00 00:00:00
en sjælden mangelfuld beskrivelse af en ret med et så dejligt kød som oksemørbrad. FY!