Valnøddebrød (Brunch)

Valnøddebrød (Brunch), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Valnøddebrød (Brunch), billede 4 Valnøddebrød (Brunch), billede 1 Valnøddebrød (Brunch), billede 2 Valnøddebrød (Brunch), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk.smør
5 dl.mælk
50 g.gær
1.5 tsk.salt
10 dl.rugsigtemel
3 dl.hvedemel
160 g.valnøddekerner
 
Opskrift:
Smelt fedtstoffet, hæld mælken i og lad den blive håndvarm. Opløs gæren i dej væsken og tilsæt rugsigtemel. Rør og ælt dejen smidig. Lad den hæve til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på bordet og ælt hvedemelet i. Dejen skal være fast. Tilsæt valnøddekernerne og form dejen til 2 runde brød, lad brødet hæve under klæde i ca. 1/2 time.

Bages i nederste del af ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 min.





karakterer:
Opskriften er vist 44090 gange,
og udskrevet 1567 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-29 20:46:50
Hvor lang tid skal dejen ca. hæve .?.

  -   2008-04-27 18:58:19
bager du med eller uden varmluft ?

  -   2008-03-24 19:03:55
Brødet er supergodt. Kan varmt anbefales.