Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Groft landbrød

Groft landbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
3 dl.kærnemælk
3 dl.varmt vand
1 spsk.fint salt
1 spsk.honning
500 g.fuld korns hvedemel
500 g.hvedemel
0.5 dl.olivenolie
 
Opskrift:
Bland kold kærnemælk og varmt vand, og hæld det over den smuldrede gær i røreskålen. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt salt og honning, og rør det ud. Rør fuldkornshvedemelet i væsken, og lad dejen stå en times tid, til det bobler. Rør fedtstoffet i, og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, og form den til 2 aflange brød. Bag brødene ved 220ºC i 30-35 min. Dæk over1iden med folie, hvis de er ved at blive mørke. Det er vigtigt, at brødet bliver gennembagt, ellers bliver det klægt. Bank det færdige brød på undersiden, det skal lyde hult. Lad brødet køle af på en rist, ellers bliver bunden fugtig.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 20182 gange,
og udskrevet 612 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu