Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Indbagt kalvemørbrad med estragonsauce

Indbagt kalvemørbrad med estragonsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
25 g.smør
2 afpudset kalvemørbrad (hver a ca. 800 gram)
1/2 tsk.groft salt
 Friskkværnet peber
 
 Fars:
1,7 kg.kalkunbryst i tern
3 storeæg
1/2 l.piskefløde
1/2 dl.friske estragonblade
4 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
200 g.spegeskinke i tynde skiver
3 dl.vand
 
 Sauce:
 Stegesky fra kødet
1 1/2 l.Mornay sauce fra Karoline
3/4 l.mælk
1/4 l.piskefløde
4 spsk.friske, finthakkede estragonblade
 
 Tilbehør:
4,2 kg.nye kartofler
3 kg.dampede grønsager, fx gulerødder, forårsløg, grønne asparges og rødløg
 


Opskrift:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterepande. Brun en mørbrad i ca. 2 minutter. Brun den anden mørbrad i resten af smørret. Drys med salt og peber og lad kødet hvile tildækket i køleskab.

Fars:
Hak halvdelen af alle ingredienserne i en food-processor ved hurtig hastighed i ca. 15 sekunder. Hak resten af ingredienserne. Stil al farsen tildækket i et køleskab i ca. 30 minutter.

Del farsen i 4 portioner. Læg en portion fars i en stribe på et stykke bagepapir. Læg herpå en mørbrad og en portion fars. Pak mørbraden ind i farsen og dæk den med halvdelen af spegeskinken. Gentag "indpakningen" af den anden mørbrad.

Løft – ved hjælp af bagepapiret – stegene over på ovnens rist. Klip i bagepapiret, så der kun er papir under farsen. Læg risten i en bradepande og brun kødet i midten af ovnen – ca. 15 minutter ved 250 grader. Skru ned for varmen og hæld vand ved. Steg mørbraderne færdige. Tag de 2 stege ud og mål med et stegetermometer kødets centrumtemperatur. Den skal være ca. 60 grader.

Lad kødet hvile tildækket i ca. 20 minutter.

Estragonsauce – Si stegeskyen over i en stor, tykbundet gryde og tilsæt resten af ingredienserne. Bring saucen i kog under omrøring og smag til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 29293 gange,
og udskrevet 671 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kirsten  -  2010-03-31 19:58:49
Fra en af Karoline bøgerne. Smager pragtfuldt


carina  -  2008-12-12 11:59:07
til hvor mange personer er denne opskrift?????