Indbagt kalvemørbrad med estragonsauce

Indbagt kalvemørbrad med estragonsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
25 g.smør
2 afpudset kalvemørbrad (hver a ca. 800 gram)
0.5 tsk.groft salt
 Friskkværnet peber
 
 Fars:
1700 g.kalkunbryst i tern
3 storeæg
5 dl.piskefløde
0.5 dl.friske estragonblade
4 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
200 g.spegeskinke i tynde skiver
3 dl.vand
 
 Sauce:
 Stegesky fra kødet
1.5 l.Mornaysauce
7.5 dl.mælk
2.5 dl.piskefløde
4 spsk.friske, finthakkede estragonblade
 
 Tilbehør:
4.2 kg.nye kartofler
3 kg.dampede grønsager, fx gulerødder, forårsløg, grønne asparges og rødløg
 
Opskrift:
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterepande. Brun en mørbrad i ca. 2 minutter. Brun den anden mørbrad i resten af smørret. Drys med salt og peber og lad kødet hvile tildækket i køleskab.

Fars:
Hak halvdelen af alle ingredienserne i en food-processor ved hurtig hastighed i ca. 15 sekunder. Hak resten af ingredienserne. Stil al farsen tildækket i et køleskab i ca. 30 minutter.

Del farsen i 4 portioner. Læg en portion fars i en stribe på et stykke bagepapir. Læg herpå en mørbrad og en portion fars. Pak mørbraden ind i farsen og dæk den med halvdelen af spegeskinken. Gentag "indpakningen" af den anden mørbrad.

Løft – ved hjælp af bagepapiret – stegene over på ovnens rist. Klip i bagepapiret, så der kun er papir under farsen. Læg risten i en bradepande og brun kødet i midten af ovnen – ca. 15 minutter ved 250 grader. Skru ned for varmen og hæld vand ved. Steg mørbraderne færdige. Tag de 2 stege ud og mål med et stegetermometer kødets centrumtemperatur. Den skal være ca. 60 grader.

Lad kødet hvile tildækket i ca. 20 minutter.

Estragonsauce – Si stegeskyen over i en stor, tykbundet gryde og tilsæt resten af ingredienserne. Bring saucen i kog under omrøring og smag til.


karakterer:
Opskriften er vist 31553 gange,
og udskrevet 713 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kirsten  -  2010-03-31 19:58:49
Fra en af Karoline bøgerne. Smager pragtfuldt

carina  -  2008-12-12 11:59:07
til hvor mange personer er denne opskrift?????