store kogte artiskokbunde4 store kogte artiskokbunde
8
ansjosfileter8 ansjosfileter
50
g.
finthakket skinke50 g. finthakket skinke
1
l.
vand1 l. vand
1
spsk.
eddike1 spsk. eddike
Flødespinat: Flødespinat:
2
spsk.
smør2 spsk. smør
250
g.
frossen spinat optøet250 g. frossen spinat optøet
2
tsk.
hvedemel2 tsk. hvedemel
1
dl.
piskefløde1 dl. piskefløde
salt salt
peber peber
revet muskatnød revet muskatnød
Hollandaisesauce: Hollandaisesauce:
3
æggeblommer3 æggeblommer
1
spsk.
citronsaft1 spsk. citronsaft
180
g.
smeltet smør gerne usaltet180 g. smeltet smør gerne usaltet
Opskrift:
Varm ovnen op til 150 grader C.
Smelt smørret i et ildfast fad.
Vend artiskokbundene i smørret og anbring dem samt ansjosfileter og skinke hver for sig i fadet.
Dæk fadet til og stil det i ovnen 5-10 minutter indtil det er gennemvarmet.
Flødespinat:
Smelt smørret i en lille kasserolle, der kan tåle at komme i ovnen.
Tilsæt spinaten og når al væsken er fordampet, drys mel over og rør godt.
Tilsæt fløden og når spinaten er tyk, smag til med salt og peber og muskat.
Fjern fra varmen, dæk kasserollen til og stil den i ovnen.
Hollandaisesauce:
Pisk æggeblommerne med citronsaft og salt i en skål, der sættes i vandbad.
Pisk uafbrudt, og tilsæt det smeltet smør.
Saucen bliver jævn under opvarmningen, men den må ikke koge, da den så vil skille.
Pocher æggene, anret spinaten med skinke, ansjoser og artiskokbunde og herefter æg og sauce og server straks.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 8190 gange, og udskrevet 132 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider