Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Brunchrøræg

Brunchrøræg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Brunchrøræg, billede 4 Brunchrøræg, billede 1 Brunchrøræg, billede 2 Brunchrøræg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
6 spsk. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Pisk hele æg og mælk sammen med en gaffel. Smelt fedtstoffet på en tykbundet pande. Hæld æggemassen på. Dæmp varmen. Skrab forsigtigt den stivnede æggemasse fra bunden og ind mod midten med langsomme bevægelser. Sluk for panden lidt før rørægget er stivnet. Læg låg over. Tag forsigtigt rørægget af panden, så den blanke side hele tiden er opad.

Tips:

Variation:
Røræg kan tilsættes forskellige smagsgivere, såsom hakket kryddergrønt, 2-3 forskellige slags, revet løg, finthakkede rester af kød, fisk, skaldyr eller grønsager.

Tips:
Skal man lave røræg til mange, kan det nemt lade sig gøre. Tag bradepanden fra ovnen og stil den oven på komfuret. Tænd for alle blus og lav røræg som beskrevet ovenfor. Lige før den er færdig stilles bradepanden i ovnen ved meget svag varme ca. 100 grader C.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (61 stemmer)

Opskriften er vist 227431 gange,
og udskrevet 4393 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 3158 (751 kcal)
KJ pr. Pers. 789 (187 kcal)
Vægt ialt 524 gram
Vægt pr. Pers. 131 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 602 KJ (143 kcal)
Protein 10.7 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 1.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

nh  -  2012-04-11 13:29:00
den er lidt kedelig, men ok for begyndere. jeg ville dog altid tilføje noget for at gøre det lidt mere spændende at spise. løg som minimum. gerne champignoner, gulerødder eller broccoli og så smager det vildt godt med karry i (det giver også lidt mere farve) :)

mormor  -  2011-03-24 17:23:55
skal man lave en lækker røræg, så kom 1spsk. piskefløde i pr.æg.

ak  -  2011-02-15 14:48:16
i skal putte toastbrød i så smager det HELT VILD godt også fylder det lidt mere i maven

Sofie  -  2011-01-01 11:25:23
Leif T: jeg bruger ALTID mælk når jeg laver røræg. Det smager ligesom med vand/fløde.

linda  -  2010-01-22 12:17:25
det er en utrolig nem og lkker opskrift :) den kunne nok ikke være nemmere :)

L.S.  -  2009-10-28 17:44:51
Små brunchpølser ristet er lige i øjet sammen med røræg.

  -  2009-09-16 11:19:46
Jeg bruger altid mælk og det er fint :)

  -  2009-07-19 12:34:04
Hvad er bedst, vand eller mælk ?

lenakim  -  2009-05-08 10:26:40
Det var bare en lækker sag :-) super

Unni  -  2009-02-16 19:56:27
Smager jo ikke af det store...måtte tilføle laks, fetaost og ekstra kydderier for at gøre det bare lidt mere interessant.

mig  -  2009-01-04 09:37:05
det smager også godt, hvis man tilsætter hvidløgs pulver....

Janni Bach  -  2008-09-12 18:48:17
røræg smager rigtig godt, hvis man tilføjer muskatnød.

Mig ! :]  -  2008-06-23 14:48:32
Denne ret smager GINIALT godt :b Med andre ord "PERFEKT"

  -  2008-04-13 16:51:38
Kan man fryse røræg ned? Jeg tænker på, hvis man nu skulle lave røræg til rigtig mange personer?

Leif T  -  2007-11-17 09:00:17
skal man ikke bruge vand eller fløde og aldrig mælk ?

ap  -  2007-04-30 20:11:04
havde dårlig erfaring med denne opskrift.

rikke my  -  0000-00-00 00:00:00
tak, dejlig nemt at følge