druesukker (gerne økologisk)125 g. druesukker (gerne økologisk)
2
tsk.
citronsyre2 tsk. citronsyre
1
ml.
grøn slikfarve1 ml. grøn slikfarve
1
ml.
rød slikfarve1 ml. rød slikfarve
1
ml.
rabarberaroma1 ml. rabarberaroma
Lidt madolie (neutral smag) Lidt madolie (neutral smag)
Evt.
talkum eller magnesiumstearat til at vende bolsjerne i Evt. talkum eller magnesiumstearat til at vende bolsjerne i
Opskrift:
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør teflonvævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
Kog op til nøjagtigt 162oC og hæld massen ud på teflonvævet.
Vent et ½ min. Drys citronsyre over massen og tilsæt farve. Ælt med plastskraberne fra side til side, så citronsyre og farve fordeles og massen flyttes rundt på teflonvævet.
Når massen er lidt fastere, tilsæt smagsstoffet. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølet.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(14 stemmer)
Opskriften er vist 18489 gange, og udskrevet 196 gange.
Kommentarer
- 2014-01-17 20:23:59 Er det ikke gul slikfarve i stedet for grøn slikfarve der skal i til rabarber bolsjer. Så vidt jeg ved er de gule i midten og rød uden om.
mig - 2011-03-31 17:04:38 ja de ser gode ud. det skal nok blive sjovt
laura - 2010-05-04 19:46:13 jeg glæder mig til at prøve dem
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider