Smelt chokolade,smør og sukker i vandbad, og legere så massen med 1 æggeblomme af gangen så massen ændrer konsistens og skinder let, pisk derefter æggehvider stift, og vend den afkølede masse i hviderne forsigtigt. Hæld derefter 3/4 dele af massen over i en smurt rundform, bages så i 20 min. ved 160 grader. Kagen tages ud (den skal falde sammen). Når kagen er helt kold hældes de sidste af massen over og kagen stilles på køl i min. 5 timer før servering så massen/glaseringen kan nå at sætte sig
Tips:
man kan godt legere massen når den lige er taget af varmen, hvis bare der legeres med et æg af gangen. Det er også vigtigt at når massen smeltes i vandbadet at den ikke koger for intet chokolade har godt af at koge
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.2
(10 stemmer)
Opskriften er vist 11542 gange, og udskrevet 228 gange.
Kommentarer
Woss - 2009-11-29 11:10:54 Man kan også bare bruge den som chokolademousse :-)
Lodberg´s bager laugh - 2006-12-03 16:13:33 en rigtig gateu marcel er en chokolade nøddebund lavet på 90% chokolade og cremen skal være lavet med en smule sukker og smør.!
- 2006-12-03 16:10:44 intet chokolade må koge man ødelægger choloden´s molekyler når den kommer over 71 grader
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider