Stuvede brændenælder og skvalderkål

Stuvede brændenælder og skvalderkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Grøntsager - Skvalderkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 bdt.friske brændeældeskud
1 bdt.frisk skvalderkål
2.5 dl.piskefløde
 evt.0.5 bdt. persille
 lidtsmør eller rapsolie
 havsalt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Topskuddene fra brændenælderne pilles af stænglen. Husk gummihandsker! Bladene fra skvalderkålen pilles af stilkene. Bladene skylles grundigt i flere hold koldt vand. Bladene dryppes af i et dørslag, hvorefter stakken af blade skæres groft ud med en kniv på et skærebræt. Tilsæt evt. et halvt bundt groftskåret persille. Bladene sauteres (varmes i fedtstof uden at brune) i lidt smør eller rapsolie til bladene er blevet bløde. Herefter tilsættes 2½ dl piskefløde lidt havsalt og friskkværnet peber. Det hele koger ind til en cremet konsistens.





karakterer:
Opskriften er vist 13442 gange,
og udskrevet 286 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-01-04 14:03:32
smakte så got . mmmmmmmmmmh

  -   2009-04-04 19:27:59
Tilsæt også gerne en lille smule revet muskatnød. Smager iøvrigt også fremragende til lakse-fiskefrikadeller.