Chateaubriand med morkler og stegt julesalat

Chateaubriand med morkler og stegt julesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Chateaubriand med morkler og stegt julesalat, billede 4 Chateaubriand med morkler og stegt julesalat, billede 1 Chateaubriand med morkler og stegt julesalat, billede 2 Chateaubriand med morkler og stegt julesalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.oksemørbrad (midterstykket)
 majsolie
 salt
 peber
 
1 porre
1 fedhvidløg
1 bdt.persille
1 bdt.timian
1 dl.rødvin
 
 
5 skalotteløg
8 kartofler
25 g.smør
 
 Sauce:
4 dl.brun fond
1 dl.portvin
100 g.friske morkler (hvis tørrede 10 g)
125 g.smør
 salt
 peber
 
4 julesalat
250 g.svampe
2 spsk.balsamico
 smør
 
Opskrift:
Hvis morklerne er tørrede, opblødes disse i ca. 2 timer i portvinen. Hvis morklerne er friske tilberedes de sammen med saucen.

Opvarm majsolie på en pande, brun mørbradstykket på alle sider ved god varme. Tag panden fra varmen og lad kødet hvile i 10 minutter på panden. Del 3 skalotteløg i fire stykker, skær poren i skiver og læg dem i et ildfast fad som ikke er for stort, sammen med mørbradstykket, persille, timian og hvidløg, tilsæt rødvinen og pak grøntsagerne omkring kødet.

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver, pil to af skalotteløgene og hak dem fint, sauter løg og kartofler i 25 gr. smør på panden, kom dem i et lille fad og steg dem sammen med kødet i ovnen.

Kødet Intervalsteges i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn som følger:
Steg kødet i 10 minutter, tag det ud og lad det hvile i 10 minutter, sæt kødet i ovnen igen og lad det stege yderligere 10 minutter, tag det ud og lad det hvile i 10 minutter, sæt kødet i ovnen igen og lad det stege færdigt. Når kødet er stegt færdigt skal det hvile tildækket i minimum 15-20 minutter før servering.


Sauce:
Morklerne sauteres på en pande i lidt smør. Tilsæt portvinen og lad den koge væk, tilsæt den brune fond og bring den i kog, smag til med salt og friskkværnet peber, legér saucen med resten af smørret lige før retten serveres.

Grøntsager:
Del julesalaten igennem på langs i to halvdele, stænk lidt balsamico vinaigre på den flade side af salaten, sauter den delte salat på panden i lidt smør, start med den flade side opad, når salaten har taget lidt farve vendes den og sauteres færdigt på den flade side. Rist svampene i lidt smør på panden.


Anret på varme tallerkner. Fordel først saucen med morkler på tallerken, placér kartofler, julesalat og svampe, skær kødet i skiver og placér dem lagdelt over de ristede svampe. Hvis retten serveres på fade, skæres kødet ud ved bordet.

karakterer:
Opskriften er vist 70443 gange,
og udskrevet 1992 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (61 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-29 17:43:52
Hvad er stegetid til sidst ca