Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grove Hveder - Grove hvedeknopper

Grove Hveder - Grove hvedeknopper, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidSt. Bededag

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Grove Hveder - Grove hvedeknopper, billede 4 Grove Hveder - Grove hvedeknopper, billede 1 Grove Hveder - Grove hvedeknopper, billede 2 Grove Hveder - Grove hvedeknopper, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
160 gram Hvedekerner. hele/knækkede
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Ymer naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
850 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Kog hvedekernerne i vand ved svag varme under låg i ca. 15 min.

Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt ymeren. Rør gæren ud heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande (ca. 25 x 35 cm) og lad dem efterhæve over damp i ca. 15 min.

Bag bollerne midt i ovnen ca. 15 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Flæk ved serveringen bollerne og rist dem.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (17 stemmer)

Opskriften er vist 72499 gange,
og udskrevet 2169 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 17735 (4222 kcal)
KJ pr. stk. 1477 (351 kcal)
Vægt ialt 1867 gram
Vægt pr. stk. 155 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 949 KJ (226 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 43.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Frk. Mejlvang  -  2012-05-02 21:47:53
Hvordan skal de hæve over damp??? -er det i ovnen med en skål vand over??....

  -  2008-04-15 16:02:37
De er rigtig gode har bagt dem i flere år. Også gode til at varme i brødristeren