Grove Hveder - Grove hvedeknopper
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: St. Bededag Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog hvedekernerne i vand ved svag varme under låg i ca. 15 min.
Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt ymeren. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande (ca. 25 x 35 cm) og lad dem efterhæve over damp i ca. 15 min. Bag bollerne midt i ovnen ca. 15 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Flæk ved serveringen bollerne og rist dem. |
|
Opskriften er vist 75665 gange,
og udskrevet 2238 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Frk. Mejlvang - 2012-05-02 21:47:53 Hvordan skal de hæve over damp??? -er det i ovnen med en skål vand over??.... - 2008-04-15 16:02:37 De er rigtig gode har bagt dem i flere år. Også gode til at varme i brødristeren |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne