Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Indbagt oksemørbrad

Indbagt oksemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Højtid: Nytår

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Indbagt oksemørbrad, billede 4 Indbagt oksemørbrad, billede 1 Indbagt oksemørbrad, billede 2 Indbagt oksemørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Oksemørbrad, afpudset
   
  Fyld
500 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 Butterdej, rulle 1 pakke med butterdejsruller vejer 450 gram og indeholder 2 ruller
   


Opskrift:

Tag butterdejspladerne op af fryseren og bred dem ud, så de kan tø lidt op.

Skær fedtet fra mørbraden og brun den i lidt smør.

Fyld:
Rens champignonerne og hak dem groft, rist dem på en tør pande til de har fået lidt farve.
Kom smør på og lad dem brune lidt mere. Kom cremefraiche på champignonerne og kog det hele lidt mere ind til konsistensen er tykkere. Smag til med salt, peber og citronsaft (efter behag). Tag panden af varmen og lad fyldet køle lidt af, mens du laver næste punkt.


Bred/rul butterdejspladerne ud i et rektangel, der er stort nok til at stegen med fyld kan pakkes ind i butterdejen.

Kom champignonfyldet på midten af rektanglet, læg mørbraden på, kom.
Rul til sidst dejen helt omkring mørbrad og fyld.

Læg den indpakkede mørbrad over på en smurt bageplade med samlingen nedad, og bag den i ovnen ved 220 grader C. alm. ovn i mellem 20 og 40 minutter alt efter kød og ønske om stegning.

Tips:

Lav evt. en dekoration af butterdej (fx fletværk) og læg den ovenpå den indpakkede mørbrad.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (60 stemmer)

Opskriften er vist 266444 gange,
og udskrevet 10480 gange.


Energi:
KJ total 19404 (4620 kcal)
KJ pr. Pers. 3234 (770 kcal)
Vægt ialt 2605 gram
Vægt pr. Pers. 434 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 744 KJ (177 kcal)
Protein 12.7 gram
Fedt 12.1 gram
Kulhydrat 4.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

katja  -  2015-12-31 09:09:57
umuligt at få creme fraishe 38 pct længere


Bente  -  2014-03-16 17:24:47
Hvad bruger man i stedet for butterdej, når man ikke kan tåle gluten


Anja  -  2014-01-12 09:58:15
Hvilken sauce er det der hører til?


Marianne  -  2012-09-30 19:46:40
Man skal bruge cremefraiche 38% da den ellers vil skille


mm  -  2012-02-09 18:19:47
Er kun kommet til fyldet med champ. Hvorfor skiller cremefraichen?


Martin N  -  2009-12-30 22:22:53
Overaskende nemt ! Og utrolig smag. Lavede lige en "halv" omgang for at teste. Den sauce der skal bruges til "fyld" er i sig selv så god, jeg vil prøve den fremover som svampe-sauce. Tak.


..  -  2008-01-11 16:05:17
Den er også god med Roastbeef i stedet for oksemørbrad:)


vanda  -  2007-04-07 15:56:09
det smagte SÅ... godt, absolut noget jeg laver igen engang !!!


Per  -  0000-00-00 00:00:00
På billedet har vi brugt bagekartofler, coleslaw og kanterelsauce som tilbehør.


Torben  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift. God med broccolisalat, og bagekartofler..


ole  -  0000-00-00 00:00:00
hvad spiser man til


Birte  -  0000-00-00 00:00:00
Absolut nem og god. Champignonsovs serveres til.


Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig god og utrolig hurtig og nem at lave. Og ja der skal laves dobbelt portion fyld, og jeg vil give de andre ret i at 20-30 min. er nok


Tim  -  0000-00-00 00:00:00
Giver Gitte ret...


Tim  -  0000-00-00 00:00:00
Det er nemt, hurtigt, og holder 100%... Og jo, 25min er nok for mig


Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg syntes at der skal laves dobbelt portion fyld


Marco Jul  -  0000-00-00 00:00:00
God Og nem Opskrift til en fin middag med vennerne. Efter min mening 20-25 min er nok. Ellers ka man se på butterdejen når den har fået en gylden farve, er den perfekt :D