Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Harer i Orangesauce med honningristede æbler/rødløg

Harer i Orangesauce med honningristede æbler/rødløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :




Ingredienser:
1 harer( flået og gerne ung )
2 appelsiner
2 gl.rødvin
3-4 laurbærblade
2 rødløg
2 æbler
1 kvisttimian
 Dansk bihonning
1 porre
1 løg
600 g.skrællede kartofler
 Salt
 peber
 sukker
 


Opskrift:

Skær benene fra haren , som deles, klip brystbenet så nær ryggen som muligt, ryggen deles i 4 lige store stykker, Alt brunes af i oliven olie , krydres med salt og peber, vand tilsættes så det dækker, samt laurbærbladene. Koges til ryggen er mør, ca. 20- 50 min. alt efter alder, ryggen tages op, de delte lår / ben koges videre til de er møre. Fonden( skyen ) koges ned til 2-3 dl. sigtes. Saucen, "3 sp. sukker brunes , tilsæt rødvin samt saften fra appelsinerne og den nedkogte fond, koges ned til det halve , Jævnes evt. m/ maizena, smages til med salt / peber. Æbler/ rødløg skæres i fileter fra rod til top , ristes af i brunet honning m/ frisk timian.

Porre / Løg / kartoffel, alt skæres i tynde strimler (tændstik størrelse ) sauteres af i olie , krydres med salt / peber, hældes i et smurt tærteform, bages i ovn v/ 180 gr. i 50 min.

Anretning: de møre harer stykker brunes af i smør, efterkrydres m/ salt. 1 styk ryg / lår pr. person serveres på de honning ristede æble / rødløgs fileter med saucen rundt om, drysses m/ fint skåret appelsinskal som er let stegt i olie.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)

Opskriften er vist 15052 gange,
og udskrevet 695 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

ATA  -  2010-01-15 09:23:06
Dette var en rigtig god og anderledes måde at servere haresteg på. Især blev tilbehøret kommenteret meget rosende, og det var også rigtigt en stor fornyelse. Ikke sidste gang denne opskrift bruges.


O B Hansen  -  0000-00-00 00:00:00
super lækker,vores gæster spiste ikke de åd .herligt


Kathrine  -  0000-00-00 00:00:00
Denne opskrift ar bare super. Jeg har aldrig lavet hare før og den blev bare rigtig god. Retten er let og frisk, smager himmelsk og så er er den fedtfattig.