Store Islandske spegesild 2 Store Islandske spegesild
Vand Vand
3
dl.
Eddike 3 dl. Eddike
1-1.5
dl.
Sukker 1-1.5 dl. Sukker
10
Hele peberkorn 10 Hele peberkorn
3
Laurbærblade 3 Laurbærblade
8
Hele allehånde 8 Hele allehånde
1
Lille stykke ingefær 1 Lille stykke ingefær
1
Gulerod 1 Gulerod
6-8
Skiver
porre 6-8 Skiver porre
1
Rødløg 1 Rødløg
2
Skiver
peberrod 2 Skiver peberrod
Opskrift:
Skyl silden og læg dem i koldt vand i et døgn. Skift vandet af og til. Skrab dem for slim og skæl og klip finnerne af. Skær silden op og rens og skyl dem. Aftør dem indvendig og udvendig, hverken skind eller ben må fjernes. Skær sildene i 2 cm. brede stykker. Bland eddike, sukker og krydderier i en gryde og giv lagen et opkog. Peber og allehånde skal være let knuste. Skær grøntsagerne i skiver og læg dem i den varme lage og lad den afkøle. Tag grøntsagerne op og læg dem lagvis med sildene i et højt glas. Hæld den kolde lage med krydderierne over, dæk med låg eller folie. Skal stå i køleskabet i mindst 2 døgn før serveringen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(2 stemmer)
Opskriften er vist 15135 gange, og udskrevet 273 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider