Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Birkesboller

Birkesboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 15 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Birkesboller, billede 4 Birkesboller, billede 1 Birkesboller, billede 2 Birkesboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Birkes
   


Opskrift:

Smørret smeltes i en gryde og her i hældes mælken. Når dette er fingerlunt, røres gæren ud heri, hældes over i en skål, hvor nu melet tilsættes lidt efter lidt, imens dejen røres sammen.

Æltes blank og smidig på bordet og deles straks til ca. 15 stykker, der hver trilles til en bolle og lægges på smurte plader. Trykkes let med hånden og hæver lunt under bagestykket i ca. 25-30 min. Pensles med sammen pisket æg og birkes – mørke eller lyse – drysses over.

Bager ved rask varme, 235 grader C. alm. ovn, på nederste rille i ca. 8-10 min.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (38 stemmer)

Opskriften er vist 51057 gange,
og udskrevet 1414 gange.


Energi:
KJ total 9459 (2252 kcal)
KJ pr. stk. 630 (150 kcal)
Vægt ialt 872 gram
Vægt pr. stk. 58 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1084 KJ (258 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 41.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nada  -  2011-07-27 20:36:31
Nam de ser gode ud jeg skal lave dem den 28/01-2011


Henrik  -  2011-02-23 13:59:10
Husk at sætte til hævning et lunt sted hvor der ikke trækker, ellers hæver de ikke... Ellers rigtig gode boller :-)


Gitte  -  2011-01-20 16:12:35
Salt kommes som regel altid i, mellem fedtstof og melet, så her altså lige inden melet røres i dejen.


hanna  -  2010-09-16 12:18:13
den er super god og nem men hvornår skal der salt i


sofia  -  2009-04-10 21:27:48
den vil jeg prøve, endda skal det laves til pølsehorn;)


sille  -  2008-08-14 12:17:19
hvornår skal salt i ??? det står der ikke


alberte  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig gode boller


maja  -  0000-00-00 00:00:00
gode, hvide, hurtige boller


Britta  -  0000-00-00 00:00:00
Lækre boller på rekordtid.


Lera  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg vil prøve den!