Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Boller (Jordens bedste)

Boller (Jordens bedste), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Teboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Lena

Indsendt :


Boller (Jordens bedste), billede 4 Boller (Jordens bedste), billede 1 Boller (Jordens bedste), billede 2 Boller (Jordens bedste), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Gær
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
evt. Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
Opskrift:
Hæld lunkent vand, gær og æg i en skål. Rør det sammen. Tag et kop mel og hæld i, sukker, salt og blød margarine lægges oveni. Det æltes sammen. Hæld mel i så det er let stiv.

Så æltes (eller røres i maskine) der på livet løs, put mel i hvis den virker tynd, i røremaskine skal den køre ca. 20 min. Dejen skal være let blød, og hænge i fingerne. Dyp fingerne i mel og så skal den slippe.

Ligges til hævning i 20 min. i en klump med klæde over.

Så deles den i 12 lige store stykker, som formes til runde boller.(fold dejen ind under så der dannes en bund og overfladen bliver glat) Hæver igen i 20 min. med klæde over.

Pensles (eller med hånden) i kold vand over det hele ned af siderne også, forsigtigt. Bages 15 - 20 min ved 180 grader varmluft. 200 grader alm. ovn.

Tandsmør kan varmt anbefales. *SS*

Tips:

Der kan æltes 2 håndfulde rosiner i inden den hæver 1. gang. Når bollerne så formes, pas på der ikke ligger rosiner uden på bollerne, da de bliver brændt.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Verdens bedste boller

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (845 stemmer)

Opskriften er vist 951926 gange,
og udskrevet 22763 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10363 (2467 kcal)
KJ pr. stk. 863 (205 kcal)
Vægt ialt 970 gram
Vægt pr. stk. 80 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1068 KJ (254 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 45.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

agnete  -  2019-02-03 14:04:15
Lægges til hævning..

Naja  -  2018-08-22 18:22:03
Super gode boller. Brugte også opskriften til at lave onsdags snegle :-)

Jens Nielsen  -  2018-07-25 15:56:47
Verdensklasse.... Så nemt kan det være....

Per  -  2018-06-16 13:03:16
Knsp. betyder knivspids

Leif Esbjerg  -  2018-06-16 08:28:00
Hvad betyder knsp....

Josephine  -  2018-04-19 21:50:44
Har ikke bagt tidligere, men disse boller er supernemme at lave og smager virkelig godt😊

Rikke  -  2018-02-08 15:21:25
Hmm, Jordens bedste synes jeg nu langt fra de var. Dejen føles lækker at arbejde med, men synes mine boller blev meget bestandige og ikke så luftige som jeg havde håbet på. Kan dog være jeg har gjort noget forkert. Smagte fint.

Eva  -  2018-01-16 12:39:48
Smager godt og er store og luftige

Jeanittaskriver  -  2017-09-17 19:00:02
Så gode søndags boller. 😊😊😊

flemming  -  2017-08-29 21:14:07
rigtige gode boller

Annica  -  2017-08-13 23:34:05
Dejlige boller. En lille smule mere salt i dejen er nødvendig, hvis den skal bruges til pølsehorn eller lign. Dejlig luftige. Kommer helt sikkert til at bruge denne opskrift igen.

Lars  -  2017-06-16 12:31:14
Bruger opskriften hvergang, super gode boller, har lige et sæt i ovnen.

Maria  -  2017-06-15 21:43:48
En opskrift der aldrig fejler :)

Jette Morell   -  2017-05-20 13:34:07
Ingen tvivl om at det er de bedste boller 😀 også til pølsehorn.

  -  2017-05-06 16:58:26
De er super gode, ja jeg må også sige de vinder over alle andre Jette

stefanie   -  2017-04-21 14:55:19
jeg bagte dem med min vininde de var så gode af min mor ville ha opskriften og jeg er kun 11

Christine  -  2017-04-21 11:19:17
Fantastiske boller - mine gæster var helt vilde med dem :)

Elisabeth  -  2017-04-19 17:51:08
Supernem opskrift - de er helt perfekt efter første forsøg .. Tip top herfra!

Caroline almdal  -  2017-04-11 21:13:10
Elsker dem. Meget luftige. Og putter en smule vaniljesukker i. Ca en teske eller 2 i. Og pensler bollerne med æg istedet for vand

  -  2017-02-11 11:12:40
Jordens bedste boller er klart favoritten herhjemme. Jeg skifter vand ud med mælk og margarine ud med smør, hvilket kan anbefales!

Githa  -  2017-01-24 08:57:59
Jeg bruger mælk i stedet for vand og, hvis det skal blive til morgenboller, kommer jeg ca. 150 gr fuldkornshvedemel i. Det bliver bare nogle perfekte og meget populære morgen, frokost og hyggeboller 👍😊

Kewin  -  2016-10-28 16:36:48
Hej jeg syntes den go der står 12 boller i opskriften , men alle de der er billeder af ligger der kun 9 boller????? Vh. Kewin

Siriporn Thapsai   -  2016-10-24 08:38:07
Efter bagning er mine rigtige fine og luftige - smager godt.Har lagt dem i brødkurv og dækket til med viskestykke . Dagen efter blev det tørt og hårdt - hvad har jeg gjort galt?

Merza  -  2016-10-18 15:59:54
Det er afgjort nogle lækre og luftige boller man får her :-P Jeg kommer normalt kardemomme i mine boller og til Jul laver jeg nogle med kardemomme og nogle med kanel er det til fødseldage laver vi "Hekseboller" dvs at jeg kommer frugtfarve i . Blå, grøn gul og røde boller. Det giver glæde hos alle børn og de fleste voksne :-)

Maria  -  2016-09-01 14:57:20
Jeg har brugt denne opskrift i et par år nu og de bliver perfekte hver gang. De vinder over alle mulige andre boller :)

Nanna  -  2016-05-14 12:33:34
De ER virkelig jordens bedste boller. Hele min familie elsker dem også mine forældre elsker når jeg bager dem ;-)

Anna  -  2016-05-01 14:53:59
Det er virkelig en imponerende opskrift. Den minder jo meget om en helt almindelig en af slagsen, men af en eller anden grund bliver bollerne bare tusind gange mere bløde og luftige, end de plejer! kan virkelig anbefales! :)

Finn  -  2016-04-20 12:00:38
Prøv at piake gær, æg, sukker og salt sammen først. DEt skal blive til skum. Derefter følges opskriften.

Bettina  -  2016-03-14 03:41:22
Den er altså god nok, store luftige boller ligesom min Mormor altid lavede dem. Jeg har prøvet mange opskrifter på boller i gennem de sidste ti år og har ofte været skuffet, især fordi de blev hårde og ikke luftige, men disse her er netop som de skal være. Jeg kom det hele i brødmaskinen, ikke i bestemt rækkefølge og det kom der noget rigtigt godt ud af. Jeg bor i udlandet og brugte jo altså tørgær i stedet for, 14 gram.

inga-olsen  -  2016-03-10 15:07:36
de smager vidunderligt, tager næsten ingen tid smager helt klart ligesom jordens bedste boller :)

Sabrina  -  2016-01-08 19:48:26
Min søns yndlingsboller. Vi elsker dem. Super lækre og nemme at lave....

Nina  -  2015-12-29 11:12:59
Super gode! Jeg kom vanilje og kardemomme i - perfekte juleboller som storhittede hos både store og små.

Rune og Emma  -  2015-11-28 16:44:45
Super duper dej og wow den hævede meget!! evt supplér med fuldkornshvedemel og top med havregryn + græskarkerner = Lækkert! God krumme men lidt tørre.. måske fik de for meget? Hjælp?

Tina  -  2015-08-13 00:41:48
ELSKER de boller!! Har bare nogle spørgsmål: Kan man lave dejen dagen før, putte dem i køleskab også næste morgen lade dem hæve og bage? Hvis man varmer dem dagen efter, bliver de så tørre? Vil nemlig gerne lave friske boller på fredag, men det ville være lækkert hvis man kunne lave det i forvejen, så man ikke skal stå SÅ tidligt op :-)

Birgitte  -  2015-07-23 08:33:37
det hedder lægges til hævning !!!!

  -  2015-07-13 08:23:05
har lige prøvet opskriften. de blev meget tørre og smager absolut ikke som jordens bedste boller.

Saga  -  2015-05-23 12:36:36
De är alltför tråkigt om vi bara sätta 50 gram socker. Därför lägger 25-50 gram mer.

Andrea10 år  -  2015-05-14 11:57:03
De er bare meget nemme at bage og næsten ingen opvask De smager og bare kanon godt

Carl-Axel   -  2015-05-01 20:32:04
Simpelt og lykkes hver gang

Karin  -  2015-04-05 16:17:05
Fine, men lidt mere salt!

  -  2015-03-13 15:51:59
Super gode theboller Kan varmt anbefales

Louise   -  2014-10-21 13:05:30
De er super gode og nemme at lave :)

Søren  -  2014-08-03 14:41:00
Jeg har kørt 100% efter opskriften men der var ikke nok mel i så den fik 50 g mere så var det top top.

Tina  -  2014-03-15 12:03:20
Skøn boller og god luftige og sprød overflade. Det satanedme mundgodt:-P

najma  -  2014-02-20 17:41:53
det er verdens bedste boller de er virklig gode

Dagny  -  2014-02-18 10:53:51
Jeg elsker de her boller, de er nemme at lave og de smager bare godt. Af og til bruger jeg speltmel, 150 g speltmel og 350 g hvedemel. Det giver bollerne lidt..... ved ikke helt hvilket ord jeg skal bruge..... lidt "grovhed" uden at bollerne bliver for grove.

Sabrina  -  2014-02-08 13:36:04
"Jordens Bedste Boller" er jordens bedste boller, hele familien elsker dem. Nem opskrift, som giver virkelig lækre teboller...

Bitta  -  2014-02-03 19:45:38
Lækkert! Jeg tilsatte selv en halv dåse tomat tapenade og lidt hvidløgssalt i dejen, og tog en tsk. Salt og en knivspids sukker istedet for, og spiste dem med tomatsuppe. Utrolig lækkert og let. Også en fin mængde fedststof, jeg brugte 50 gr olie istedet, og de blev vildt lækre! Og så er jeg kun 13, så de er også nemme at lave med børn ;)

  -  2013-12-20 14:41:05
Vildt gode

Malene  -  2013-06-29 19:36:16
Det er en god opskrift på boller og de blev meget god

Signe  -  2013-05-22 18:14:52
Rigtig gode boller. Jeg puttede halvt honning, halvt sukker i, tilsatte dejen hakkede mandler og dryssede lidt kanel over dem, da de havde hævet. Kan stærkt anbefales :-)

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her