Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Braiserede skovduer

Braiserede skovduer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Øvrige VildtFugle - Skovdue - Skovduer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Braiserede skovduer, billede 4 Braiserede skovduer, billede 1 Braiserede skovduer, billede 2 Braiserede skovduer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 grydeklare skovduer
2 spsk.olie
1 hakket løg
6 skiverbacon i tern
4 spsk.tør lys vermouth
3 dl.hønsebouillon
450 g.ærter
1 tsk.sukker
 Salt
 peber
 


Opskrift:

Skovduerne krydres ud og indvendigt med salt og peber.

Varm olien op og svits løgene ved svag varme. Læg duerne i og brun dem på alle sider.

Tilsæt bacon, vermouth og bouillon. Bring retten i kog og lad det smire ved svag varme i 1½ time. Tilsæt mere bouillon hvis det er nødvendigt.

Tilsæt ærter og sukker og kog videre 10 minutter.

Smag til og server duerne i gryden.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (21 stemmer)

Opskriften er vist 54434 gange,
og udskrevet 1544 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Børge  -  2012-09-26 13:47:15
250 g engelske skovduer(forskellige i udseende) simrede i 2 1/2 time. Til sidst jævnet med lidt meljævning. Alle duer var perfekt møre.Kunne ikke være bedre.


cafemor  -  2011-10-08 16:22:40
til Sandra.NEJ, man kan ikke bruge rom eller whisky det giver smag, mørner ikke kød


Sandra  -  2011-08-09 16:20:52
Snaps til at møre kødet dog ikke alle der har snaps i hjemmet så kan bacadi eller lidt whiskey også bruges


Beth  -  2011-02-16 09:14:13
Skal stege 2 timer. Jeg kom persille i duerne; det giver en god sovs. Smagte dejligt.


Rikke  -  2011-01-25 21:01:01
Der skal helt klart snaps i, det gør selv de sejeste duer møre :)


elmo  -  2011-01-19 15:20:59
I ældre opskrifter står 1 glas snaps i gryden for at mørne, har ikke prøvet det.


Torben  -  2010-02-21 19:27:03
Lækkert , men desværre blev de f****** duer seje, på trods af at jeg gav dem lidt eddikke, er der andre forslag til at mørne dem ?


gregers  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg ændrede lidt på opskriften. Brugte marsala istedet for vermouth og udelod ærterne og sukker. Det var en perfekt opskrift. Næste gang vil jeg halvere duerne før servering. Jeg brugte franske duer à 300 g.