Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Risflødetærte

Risflødetærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 makronbund
2 almindelige lagkagebunde
 syltede kirsebær
 
0.25 portiongrundris
 
 Dekoration:
 flødeskum
 små kræmmerhuse
 syltede kirsebær
 reven chokolade eller knust nougat
 
 Grundris: 1 portion
300 g.ris
2 l.mælk
100 g.sukker
10 g.salt
 
 Kræmmerhuse:
3 æg
180 g.sukker
150 g.hvedemel
 vanille
0.5 øl
 
Opskrift:
I en tærtering anbringes makronbunden, der smøres med et lag syltede kirsebær. Derpå lægges halvdelen af de i forvejen kogte og afkølede ris, som kun lige må være kogt møre, ikke indkogt til en fast risengrød. Herpå stryges et lag vanillecreme og en lagkagebund lægges på. Derefter stænkes lagkagebunden med Peter Heering, og igen et lag ris og flødecreme og den sidste bund ovenpå.

Hele tærten stryges med flødeskum og inddeles i et passende antal stykker.

Hvert stykke dekoreres med et lille kræmmerhus overtrukket med chokolade og fyldt med syltede kirsbær samt lidt knust nougat eller reven chokolade.

Grundris 1 portion:
Caroline-ris skylles i koldt vand, blancheres, afdryppes og blandes i mælken der er kogt op med sukker og salt. Kasserollen dækkes med et låg, og der koges derefter, til risene er møre og har opsuget mælken. Denne kogning kan foregå over fyret eller i ovnen i ca. 30 minutter. Denne grundris kan anvendes til alle slags risdesserter, både varme og kolde.

Kræmmerhuse:
Æg og flormelis piskes glat, derefter tilsættes melet. Til sidst øl og vand til dejen har en tyktflydende konsistens, ikke for tynd. Smøres ud på rene fedtede plader efter skabelon. Dette giver en meget ensartet tykkelse og størrelse. Hvis ikke man har en skabelon, kan spiseske eller paletkniv anvendes, hvorefter massen stryges i ovale platter. Bages i godt varm ovn til dejen er fint lysebrun


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8838 gange,
og udskrevet 83 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu