Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blishøne med rosmarinkartofler

Blishøne med rosmarinkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : SvømmeFugle - Blishøne - Blishøns

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Blishøns:
2 blishøns
 smør
 
 Sauce:
 skrog fra hønsene
3 spsk.olie
0.5 gulerod
1 porre
1/10 knoldselleri
 persillestilk
 maizenamel
50 g.smør
 
 Svampe:
3-400 g.vilde svampe (F.eks. Karl johan svampe eller alm. kantarel. Alm. svampe kan også anvendes)
25 g.smør
 
 Pure:
6 storebagekartofler
 lidt frisk rosmarin
100 g.smør
 salt
 peber
 


Opskrift:

Partér hønsene i brystfileter, lår og skrog. Læg brystfileterne på køl. Når du har tilberedt det meste af tilbehøret, brunes brystfileterne af og steges ca. 10 minutter i ovn ved 210 grader C. Trækker 10 minutter før udskæring. Låret sættes i ovnen til skindet brunes, ca. 15 minutter ved 210 grader C.

Sauce:
Brun skrog og lår af i en gryde i 3 spsk olie. Tag det op, skær gulerod, porre og selleri i små stykker og brun det af. Kom skrog og lår i og dæk med vand, tilsæt persillestilk. Lad det koge stille i 3 timer. Tag lårene op når de er møre (ca. 45 min.). Sigt fonden, skum fedtet af og lad det koge ind til ca. 1 1/2 dl. Fonden koges op, jævnes med lidt maizenamel udrørt i lidt koldt vand og piskes op med 50 g smør.

Svampe:
Svampene renses og ristes på en tør pande, tilsættes 25 g smør, samt salt og peber.

Rosmarinkartoffelpurée:
Bagekartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre. Dampes tørre og moses. Tilsættes smør, salt, peber og fintskåren rosmarin.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 12889 gange,
og udskrevet 150 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu