Vildsvinekølle med figner
Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle Kilde : Asger Mikkonen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Begynd 2 - 3 dage før serveringen:
Skræl gulerod, selleri og løg og snit det alt sammen i grove tern. Svits ternene i smør i en gryde, til de er blanke. Tilsæt krydderier, eddike og vand, lad det hele koge sagte i 10 minutter og lad det så køle af. Læg køllen i et dybt fad, der slutter ret tæt om den, og hæld den kolde lage med alt dens indhold over den. Dæk den til og lad den stå køligt i 2 - 3 dage. Vend den i lagen af og til. Vi er nu nået frem til dagen, da stegen skal spises: Tænd for ovnen 250 grader C. alm. ovn. Tag køllen op af lagen og tør den af. Pensl bradepanden med lidt smeltet smør, læg køllen i og held resten af det smeltede smør over den. Sæt den i ovnen og lad den stå, til den er brun, ca. et kvarter. Dæmp så varmen til 200. Hæld ca. 1/3 af marinaden over kø11en. Hæld resten over den i to omgange, hver med ca. et kvarters mellemrum. Lad stegen passe sig selv i 3 kvarter. Dryp den med skyen nu og da. Vask fignerne forsigtigt. Læg fignerne ned omkring stegen. Lad det hele stege ca. ½ time til. Dryp stadig køllen! Den må ikke blive tør. Kom evt. mere vand i bradepanden. Tag stegen op og lad den hvile et par minutter. Tag forsigtigt fignerne op med en ske. Si skyen og tilsæt gele og creme fraiche. Giv evt. skyen lidt kulør, hvis den trænger. Smag den til. |
|
Opskriften er vist 36118 gange,
og udskrevet 1161 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.9 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne