Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vildsvinekølle med figner

Vildsvinekølle med figner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Asger Mikkonen

Indsendt :


Vildsvinekølle med figner, billede 4 Vildsvinekølle med figner, billede 1 Vildsvinekølle med figner, billede 2 Vildsvinekølle med figner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Lage:
1 gulerod
1/4 knoldselleri
2 løg
25 g.smør
10 helesorte peberkorn
2 nelliker
6 enebær
2 knuste laurbærblade
3-4 kvistetimian
1 spsk.salt
1/4 l.eddike
3/4 l.vand
 
2500 g.vildsvinekølle med ben
 
50 g.smeltet smør
 
 Sauce:
2 spsk.ribsgelé
 salt
 peber
12 friske figner
2.5 dl.creme fraiche 18%
 evt.kulør
 jævning
 


Opskrift:

Begynd 2 - 3 dage før serveringen:
Skræl gulerod, selleri og løg og snit det alt sammen i grove tern. Svits ternene i smør i en gryde, til de er blanke. Tilsæt krydderier, eddike og vand, lad det hele koge sagte i 10 minutter og lad det så køle af.

Læg køllen i et dybt fad, der slutter ret tæt om den, og hæld den kolde lage med alt dens indhold over den. Dæk den til og lad den stå køligt i 2 - 3 dage. Vend den i lagen af og til.

Vi er nu nået frem til dagen, da stegen skal spises:

Tænd for ovnen 250 grader C. alm. ovn.
Tag køllen op af lagen og tør den af. Pensl bradepanden med lidt smeltet smør, læg køllen i og held resten af det smeltede smør over den. Sæt den i ovnen og lad den stå, til den er brun, ca. et kvarter.

Dæmp så varmen til 200. Hæld ca. 1/3 af marinaden over kø11en. Hæld resten over den i to omgange, hver med ca. et kvarters mellemrum.

Lad stegen passe sig selv i 3 kvarter. Dryp den med skyen nu og da.

Vask fignerne forsigtigt. Læg fignerne ned omkring stegen. Lad det hele stege ca. ½ time til. Dryp stadig køllen! Den må ikke blive tør. Kom evt. mere vand i bradepanden.

Tag stegen op og lad den hvile et par minutter. Tag forsigtigt fignerne op med en ske.

Si skyen og tilsæt gele og creme fraiche. Giv evt. skyen lidt kulør, hvis den trænger. Smag den til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (29 stemmer)

Opskriften er vist 32617 gange,
og udskrevet 1063 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu