Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jægermesterens haresteg

Jægermesterens haresteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 hare
 tynde skiver røget spæk
50 g.smør
 lidt knuste enebær
 
 Vildtsovs:
5 dl.mælk
2 dl.kaffefløde
 kulør
 salt
3 spsk.syltede tyttebær, tranebær eller gele
 
 Jævning:
50 g.smør
 
 sovs:
 Den siede sky evt. tilsat kantareller
2 dl.piskefløde
50 g.smør’
 evt. kulør
 salt
 ekstra tyttebær
 


Tilbehør:
Brunede kartofler, sødt og surt eller med kartoffelsne og grøn salat.
Opskrift:

Haren tør op, i sødmælk eller letmælk i et døgn og skylles og alle hinder fjernes. Den aftørres og lægges på tynde skiver røget spæk i en bradepande og evt. med lidt spækstrimler, knuste enebær samt smørklatter over . Sættes i en meget varm ovn ca. 250 grader i 15 min. til porerne har lukket sig. Tages ud af ovnen, der skrues ned til 225 grader. Imens er laven sovs af mælk/fløde, kulør, salt, tyttebær/gele og lidt smørklatter og sovsen jævnes lidt. Hældes over haren, der igen sættes i ovnen på nederste rille og småsteger i ca. 1½-2 timer, til kødet er meget mørt. Sovsen sies fra, spædes med piskefløde, smør, kulør og salt og jævnes evt. I sovsen blandes kantareller. Herligt med kartoffelsne: Kogte mosede kartofler gnides gennem en sigte lige ned på fadet .







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (24 stemmer)

Opskriften er vist 44421 gange,
og udskrevet 1745 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jan Stig Gotrup Hansen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan i tro en hare pluds sovs ser ud efter at fået 225 grader i to timer