Rabarberpure

Rabarberpure, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
kg. 1 kg.
SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Rabarberpure, billede 4 Rabarberpure, billede 1 Rabarberpure, billede 2 Rabarberpure, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rabarber, renset vægt
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Rød frugtfarve
2 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
   
Opskrift:
Bladet skæres af, et par cm ned af stilken. I rodende (foden) fjernes evt. brune hinder. Er det købte rabarber skæres evt. tørre ender af selvom der ikke er blad eller rodende (fod) på Rabarberne skylles godt under rindende vand og er nu klar til at blive brugt.

De rensede rabarber skæres i stykker på et par cm. og kommes i en gryde sammen med vand og sukker. Tilsætter du nonoxal kan det også tilsættes her.

Gryden bringes i kog og koger 10-15 minutter til rabarberne er kogt helt ud. Rabarberne pures fint, vi brugte stavblenderen.

Hvis du ønsker en mere rød pure kan du tilsætte rød frugtfarve omkring 1 spsk. til denne portion. Ellers smages purren til med sukker og er faktisk klar til brug.

Tips:

Rabarberpure kan bruges til rabarberfromage, ostekage eller pandekager.
Kan også bruges i drømmekage eller i smoothies og milkshake, eller spises som grød med mælk eller fløde.

Du kan putte kornene fra en vaniljestang i grøden hvis du ønsker det.


karakterer:
Opskriften er vist 1927 gange,
og udskrevet 24 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5325 (1267 kcal)
KJ pr. kg. 5325 (1267 kcal)
Vægt ialt 1350 gram
Vægt pr. kg. 1350 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 394 KJ (93 kcal)
Protein 0.7 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 23.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu