Kvægfjordskage - kvæfjordkake

Kvægfjordskage - kvæfjordkake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandKilde : Matopskrifter.no

Indsendt :


Kvægfjordskage - kvæfjordkake, billede 4 Kvægfjordskage - kvæfjordkake, billede 1 Kvægfjordskage - kvæfjordkake, billede 2 Kvægfjordskage - kvæfjordkake, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Marengs:
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
  Romcrem:
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Romessens
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rør smør og sukker luftig. Rør æggeblommerne i en af gangen (brug hele æg og gem æggehviderne til marengsen). Bland mel, bagepulver og vanillesukker. Rør det i skiftevis med mælken. Beklæd en lille bradepande 23x33 cm. med bagepapir. Fordel dejen jævnt udover. Bag ved 180 grader C alm. ovn midt i ovnen ca 8 minutter.


Pisk æggehviderne stive og rør sukker i. Fordel marengsen over dejen i formen. Hak mandlerne og drys dem over. Bag ved 180 grader C alm. ovn midt i ovnen til den har pæn farve ca. 18 minutter. Afkøl på rist.


Fyld:
Pisk æggeblommer, sukker, maizena og kaffefløde sammen. Kog op under omrøring. Afkøl og rør romessens i efter smag.

Piskefløden piskes med sukker og røres sammen med romcremen.


Del kagen i 2 deler på tværs. Læg den ene på et fat med marengsen ned og fordel cremen over . Læg på den andre siden med marengsen op.

Server ved den gode anledning. Det kan bruges færdig romcrem, men det er lidt "juks".

Tips:

Kagen kan også laves i 2 stk. 22 cm. springforme.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (8 stemmer)

Opskriften er vist 80756 gange,
og udskrevet 1075 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 18706 (4453 kcal)
KJ pr. Pers. 1558 (371 kcal)
Vægt ialt 1369 gram
Vægt pr. Pers. 114 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1366 KJ (325 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 19.0 gram
Kulhydrat 34.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Nanny  -  2021-02-19 13:46:21
Alt for stor form til den lille mængde dej. Prøvede med 20 x 30, men synes stadig, der var for lidt dej. Har set en anden opskrift fra familiejournalen med ca 1/2 x mere dej, hvor formen blev anbefalet til 20x30 cm. Også bedre forklaring omkring bagning og især marengsen, hvor marengsen kun skal piskes halvstive, hvorefter sukkeret tilsættes lidt ad gangen,hvorefter det piskes til en stiv masse., så bliver marengsen sejere og der kan tilsidst tilsættes en lille tsk. Mild hvid eddike.

Lc  -  2020-12-08 00:09:00
Super dejlig kage, ☺️

Klaudia  -  2017-03-12 23:28:19
Hvorfor bliver kagen altid rå indeni? Og brændt på toppen... nu har den været i ovnen i over 1 ½ time og stadig er vandig og rå inden i og det er 3. Gang jeg laver den, mislykkes altid. Kun en enkelt gang hvor jeg bagte kagen først før jeg kom marengsen over.

GRL  -  2016-04-07 18:57:42
Skal smøren smeltes?

Dansker  -  2016-02-13 11:02:46
Jeg har en søster som bor på Kvæyø og det er fra området omkring kvæfjord. Det ligger oppe ved det øverste af Lofoten. At komme derop er fantastisk. Prøv engang at oplev deres kaffeborde, uhm siger jeg bare. Der er tradition for, at når der er fest, så kommer naboer, venner og bekendte med hver deres kage. Det er bare en oplevelse. Vi var til bryllup deroppe i 2013 og jeg tror der var ca 20 lagkager den ene flottere som den anden.

Klaudia  -  2014-02-12 18:51:54
Hvor kommer kagen fra? Og er der en bestemt historie bag?😊 Har serveret den til min søns 1/2 års fødselsdag og én har inviteret mig til at komme og præsentere den på tv, som en del af et indslag om kaffemik og kagedamer😉 Den er bare så god!❤️

k larsen  -  2013-09-25 14:39:09
kan kvædfjordkagen fryses ned med marengs og flødefyl

  -  2013-07-03 09:58:56
De kommer fra Norge og jeg har bagt den mange gange og gerne med multebær

Malou  -  2012-03-03 11:00:14
Super kage!! Har været vores families faste indslag til føsdage de sidste 10 år ;) Vi server frisk frugt til... jordbær, hindbær, kiwi.... Min søster har med succes serveret syltet frugt til... ferskner og sån... lækkert!

Mia  -  2011-07-18 22:02:42
Har meget meget stor held lavet denne lækre kage.. den er arbejdet værd. I dag, når jeg spørger min mand om hvilken kage vi skal have, kan han kun sige: kvægfjordskage!