Gammeldags æggekage med bacon

Gammeldags æggekage med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 40 minutter

Indsendt :      Red:

Gammeldags æggekage med bacon, billede 4 Gammeldags æggekage med bacon, billede 1 Gammeldags æggekage med bacon, billede 2 Gammeldags æggekage med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
8 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Steg baconen sprød på en tør teflonpande. Læg det til afdrypning på et stykke fedtsugende papir eller køkkenrulle.

Pisk æggene sammen. Udrør maizena i mælken og tilsæt det æggene sammen med salt og peber. Pisk det let sammen. Hæld æggemassen på panden baconen er stegt på. Steg æggekagen, indtil æggemassen er stivnet, ved lav varme. Løft af og til op i æggemassen med en paletkniv af træ.

Skær tomaterne i skiver og fordel dem over æggekagen sammen med sprødstegt bacon og klippet purløg.

Server æggekagen med rugbrød.


karakterer:
Opskriften er vist 2248218 gange,
og udskrevet 38460 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (599 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5478 (1304 kcal)
KJ pr. Pers. 2739 (652 kcal)
Vægt ialt 1145 gram
Vægt pr. Pers. 572 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 478 KJ (113 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 3.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Brian  -  2021-07-17 16:55:35
Super lækker opskrift 🙏

Per  -  2021-06-19 15:57:03
Den skal jo ikke i ovnen så derfor ingen temperatur og tid :)

Jd  -  2021-06-10 16:12:32
Mangler der ikke hvor lange den skal stå i ovnen og temperaturen.....

John Bech  -  2021-06-09 13:59:53
Det smager dejligt og er frisk Fik det meget da min Forældre levede

  -  2020-04-28 19:56:59
Rigtig god og nem opskrift

Flemming  -  2020-04-05 19:20:21
Tog bacontern og blandende det i æggekagen, det giver en rigtig god smag, og tomatskiver ovenpå.😊

  -  2020-03-16 21:12:32
Jeg plejer at bruge en halv øl i stedet for mælk det giver en mere luftig æggekage

  -  2020-02-26 15:45:20
Flere skriver ovn😳 har aldrig set en æggekage der sgu i ovnen 🙈

Emma  -  2020-01-07 17:48:33
Super lækker æggekage, den lille var helt vild med den😍

Alex Uhrskov Rosenbæk   -  2019-11-13 21:14:32
Tusind tak for en god opskrift, jeg ændrede den til 7 personer 28 æg. Den blev helt fantastisk, måske lige lidt mere salt næste gang, men what ever, set kan man jo drysse på bagefter. Der blev lige en halv I overskud, det ville ungerne have med i madpakken i morgen, så tak for en fod opskrift 😘

bent. s  -  2019-03-29 11:05:37
som min mor lavede æggekagen.

Henrik  -  2018-06-20 01:09:55
Kan den laves uden at bruge majsstivelse eller mel?? og kan man bruge fløde stedet for sukker.

rickyn   -  2017-11-07 09:12:31
supper æggekage. lidt minder salt i den.

Alex h  -  2017-05-29 15:47:41
Prøv at smide cheddarost på Æggekagen når den er færdig og lad osten smelte lidt det er kanon 👍👍👍👍

  -  2017-04-14 16:57:55
Brug Maizena. Giver et smagsmæssigt løft; Brug ALDRIG hvedemel! Uanset hvad. Og hvorfor må man så ikke bruge hvedemel i æggekagen? Jo, for at fjerne smagen af melklister, skal den opvarmes til 100 grader i nogle minutter. Men æggekage når aldrig op i nærheden af den temperatur. I bedste fald når æggekagen omkring 70 grader, og derfor vil æggekage med hvedemel altid smage lidt klistret, og det er ikke lækkert. Så drop hvedemelet, og brug i stedet enten Maizena eller kartoffelmel.

Leif Håård  -  2017-03-07 18:39:11
Hvis det skal værre gammeldags så skal man da ikke bruge mejsena stivelse det husker jeg da hjemme fra da lavede man den da selv med mel og vand nu er jeg ikke tilhenger af mejsena

Andreas  -  2017-01-29 17:30:31
Der er en grund til, at den er udskrevet 30444 gange - God opskrift.

Camilla  -  2016-09-13 19:58:20
Fin opskrift. Første gang jeg skulle prøve at lave æggekage. En cirkatid havde været meget rar at have, men det gik alligevel. Jeg valgte at vende æggekagen, da jeg var bange for den ville brænde på, selvom jeg havde skruet langt ned for varmen.

Thor  -  2016-08-24 14:16:36
Ja den er go

Jannie  -  2016-08-16 18:27:44
Kanon opskrift! Jeg er stor tilhænger af ting der med ét kan smides i samme skål og efterfølgende passe sig selv i OVNEN!

Grethe  -  2016-08-13 19:49:25
Meget lækker, min mand blev helt salig - han elsker æggekage og plejer at spise dem på en kro på Fyn.

Stjerne 31/716  -  2016-07-31 20:33:31
Rigtig lækker, man kan jo komme forskellige fyld i. Jeg kom cocktail pølser med, og en god gang ketup på😀

Nina  -  2016-05-29 17:38:55
Æggekage den er rigtig god. Jeg kommer peberfrugt og blad selleri og purløg i oven på bacon og tomater mums det er rigtig godt. 😀

Anne  -  2016-03-02 20:04:55
Min yndlingsopskrift, når jeg laver æggekage!! Dog synes jeg, at 1 tsk. salt er for meget (bacon'en er jo også meget salt). Og jeg er normalt ikke 'saltforskrækket' :-) Men ellers super god!

Jørgen Schmidt..   -  2015-06-16 12:24:05
Kanon opskrift. Smager skønt.

  -  2014-11-08 16:31:18
I siger også man skal bruge olie men det står ikke i ingredinser?

  -  2014-11-08 16:22:43
Hvor står der hvor lang tid det tager?

Søren E. Christensen  -  2014-06-13 17:17:44
på ovennævnte opskrift som er en klassiker, bør man ligeledes riste chorizo sammen med bacon, den smag og det fedt man efterfølgende steger æget i gir en smag for guderne... glem ikke thise smør på rugbrødet samt en mørk øl fra svannneke så er der dømt hit....

Paprica  -  2014-03-01 17:48:46
Dejlig nem at lave og smager himmelsk!! It taste like heaven man!

  -  2013-07-14 12:47:35
Kan anbefale kartofler og løg i æggekagen Giver en langt bedre snag ;-)

Henriette  -  2013-05-13 12:19:28
Er det nødvendigt at komme majsstivelse i ?

KramseBamse  -  2013-04-10 18:31:29
rigtig god opskrift.. ;) bacon bacon bacon.. morgen middag og aften.. ;) ungerne elsker den.. klart hit på middagsbordet..

caroline  -  2012-12-11 17:04:50
hvor lang tid skal den ha

tine  -  2012-10-02 16:03:50
hvor lang tid skal den have når man laver den i ovnen.......

Jannie Petersen  -  2012-07-31 10:11:26
Super lækker æggekage. Dog brugte jeg fløde i stedet for sødmælk og jeg købte to pakker bacon som jeg skar i stykker og brunede gryden i en gryde også tog jeg dem i en lun ovn imens jeg lavede æggekagen.

FTO  -  2012-07-02 20:29:39
Mine æggekager klasker altid sammen. Men jeg ged, har aldrig tænkt på bagepulver og så ind i ovnen. Det skal prøves. Og så lige en (mange) Svendborg snaps til og en Albani Odense Classic. Fantastisk...

Henrik  -  2012-06-27 14:16:50
God og nem opskrift

Helle  -  2012-06-13 20:56:27
Ja man kan sagtens bare putte stegepanden direkte i ovnen, dog skal den være med håndtag i stål, ikke noget med plastichåndtag, så smelter det bare.. Du kan også sagtens lave den i et smurt ildfast fad i ovnen, evt dækket over med staniol i starten, så den ikke bliver for mørk.Plejer at gøre det på 160 grader

  -  2012-06-12 08:45:13
Lyder godt det med at tilsætte bagepulver, men man kan vel ikke bare sætte panden ind i ovnen? Hælder man da først æggekagen over i et ovnfast fad? Birgit

Ulrik  -  2012-01-08 18:46:37
Jeg har lige lavet kagen - til 20 personer - men jeg erstattede stivelsen med bagepulver. 5 portioner a 4 personer - 1 stor tsk bagepulver pr portion. Det var bare en succes! De vil have mere!!!

Alex  -  2011-12-06 18:09:59
Ummm den lyder lækker skal lige til at lave den

Anja  -  2011-02-21 12:24:38
Tak for tippet med bagepulver, den havde jeg ikke hørt før.

Mette t  -  2011-01-31 14:08:44
Kan man bruge hvedemel i stedet for maizena???

Per  -  2011-01-23 10:11:43
Der var kun stor ros fra alle, da denne æggekage blev serveret. Havde dog ændret lidt - kom tomater og purløg samt lidt stegt røget bacon i æggemassen.

katarina  -  2010-10-06 16:25:50
hmmmmmmmm. smagte godt

Didde   -  2010-08-16 18:05:03
Super nem og hurtig og lave smager også godt (:

Jimmy  -  2010-02-08 14:54:04
tina - 0000-00-00 00:00:00 smager osse godt med røget bacon.. -Bacon er altid røget... det er saltet og røget brystflæsk (som man kender det fra f.eks. ribbensteg)

Lise  -  2010-01-05 16:04:46
Uhm.. Den var skam god, jeg tror aldrig jeg har smagt en bedre æggekage :).

Erik  -  2009-11-26 12:48:10
er der slet ingen der bruger sennep på æggekage??? det bliver serveret som tilbehør på mange restauranter

2009-08-12- 09:22  -  2009-08-12 09:22:54
hej tak for de gode fif jeg skal lave retten idag sååe vil da over veje nogen af de gode ting i har skrvet her inde... :D

lisa  -  2009-07-26 10:22:56
Det er ikke rigtigt at man kun bruger sukker på æggekagen på Lolland. Jeg kommer fra Skive-egnen og derhjemme fik vi syltetøj og sukker og kanel på og vi brugte stegt spæk og ikke bacon. Det bruges stadig af mange på egnen.

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her