Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vildsvinefilet med grannåle og timian

Vildsvinefilet med grannåle og timian, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Vildsvin:
900 g.vildsvinefilet (afpareret)
 Svineslør
 olivenolie
 usaltet smør
1 pt.timian
 friske grannåle (samme mængde som timian)
 salt
 hvid peber
 
 Sauce:
4 skalotteløg
 olivenolie
1 æble (Ingrid Marie)
2 fedhvidløg
0.5 dl.balsamico
2 dl.rødvin
0.5 dl.calvados
0.5 l.kraftig brun kalvesky (bouillonterning + vand)
100 g.kold usaltet smør
 salt
 hvid peber
 
 Kartoffelgratin:
400 g.bagekartofler, skåret i små tern
50 g.hakket løg
2 æg
1 dl.fløde
 hvidløg efter behag
 salt
 hvid peber
 
 Kantareltærte:
2 små pladerbutterdej
80 g.friske kantareller
 olivenolie
1 løg
2 æg
1 dl.fløde
 reven muskatnød
 salt
 hvid peber
4 småfolie tærteforme
 
 Yderligere:
50 g.sukkerærter
50 g.forårsløg
50 g.gulerødder
50 g.rødløg
50 g.grønne bønner
 


Opskrift:

Den afparerede vildsvinefilet brunes af i olivenolie. Krydres med salt og hvid peber. Timian og friske grannåleskud kommes i blenderen og blendes med groft salt.

Den afbrunede filet rulles i krydder-blandingen og indpakkes i svineslør. Bages i ovnen ved 210 grader C, til den er rosa stegt (stegetid ca. 18 minutter, hviletid ca. 18 minutter).

Tip:
Grannåleskud er bedst i perioden 1-20 maj. Frys dem eventuelt ned til senere brug.

Sauce:
Skalotteløg, hvidløg og æble skæres i tern og svitses let i olivenolie. Balsamico tilsættes. Derefter tilsættes rødvin og calvados og saucen reduceres lidt. Tilsæt kalveskyen og reducer yderligere. Saucen monteres med koldt smør og smages til med salt og hvid peber. Saucen sigtes.

Kartoffelgratin:
Alle ingredienser blandes og fyldes i smurte timbaleforme. Bages i ovn ca. 1 time ved 150 grader C.

Kantareltærte:
Butterdejen udstikkes med et glas i passende form, således at butterdejsbunden udfylder folieformen. Kantarellerne og løget ristes af i lidt olivenolie, krydres med muskat, salt og hvid peber, hvorefter det afkøles. Æg og fløde piskes let sammen. Kantarellerne lægges på butterdejsbundene og overhældes med æggemassen. Herefter skal de bages i ovn ved 180 grader C i ca. 12 minutter.

Yderligere:
Sukkerærter, forårsløg, gulerødder, rødløg og grønne bønner skæres i lige store stykker. Dampes møre i vand og smør.

Anretning:
Retten anrettes med smørdampede grønsager, sauce calvados og kantareltærte. Kartoffelgratinen serveres á part.

Tips:

Kartoffelgratin og kantareltærte kan eventuel tilsættes spinat og grønne urter.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 14525 gange,
og udskrevet 485 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Grannålene er fra alm rødgran, og det skal være de friske bløde skud.