Bombe en Bellevue

Bombe en Bellevue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Isbombe

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pistacieparfait:
1 dl.piskefløde
2 æggeblommer
15 g.sukker
15 g.pistaciepure
0.5 tsk.glucose
 
 Jordbærsorbet:
500 g.jordbær
150 g.sukker
 
Opskrift:
Pistacieparfait:
Sukker og glucose koges op til 121 grader. Æggeblommerne piskes luftige, sukker/glucosemassen hældes i under piskning. Pistaciepuréen og den piskede fløde vendes forsigtigt i massen. Crémen hældes herefter i forme og fryses.

Jordbærsorbet:
Jordbær og sukker blendes eller puréres gennem en sigte. Køres på ismaskine til grødkonsistens. Har man ikke en ismaskine, sættes puréen på frost, og man omrører med jævne mellemrum, til puréen har grødkonsistens.


Isformen beklædes med en kappe af pistacieparfait og centrum fyldes med jordbærsorbet.

Dekoration:
Bomben overtrækkes med flødechokolade. En marcipanrose anbringes på toppen, og kanten garneres med halve ferskner spækket med mandelfileter

Tips:

Pistacieparfaiten skal ikke fryses helt, men stadig være blød så den kan smøres ud i isbombeformen.

En traditionel isform er af klokkeformet metal med fod og låg. Nogle forme har en skrue i bunden, der skal strammes, når formen er fyldt op. når skruen løsnes kommer der luft til isen så den er nemmer at vende ud.

Isbomben kan fryses i andre typer af forme, helst med slip let beklædning så isen slipper nemmere.





karakterer:
Opskriften er vist 12568 gange,
og udskrevet 122 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu