|
4 | | skiver skråtskåret fersk laksefilet à ca. 100 g. (ca. 10x15 cm) 4 skiver skråtskåret fersk laksefilet à ca. 100 g. (ca. 10x15 cm) | 200 | g. | savoykålblade eller kinakål200 g. savoykålblade eller kinakål | | | | | | Fiskefars: Fiskefars: | 400 | g. | torske- eller sejfilet 400 g. torske- eller sejfilet | 1 | | lille løg 1 lille løg | 3 | spsk. | majsstivelse 3 spsk. majsstivelse | 1 | | æg 1 æg | 0.5 | tsk. | salt 0.5 tsk. salt | 0.25 | tsk. | hvid peber 0.25 tsk. hvid peber | 1.25 | dl. | letmælk1.25 dl. letmælk | | | | | | Safransovs med valnødder: Safransovs med valnødder: | 50 | g. | valnødder 50 g. valnødder | 2 | | skalotteløg 2 skalotteløg | 15 | g. | smør safran15 g. smør safran | | | salt salt | | | peber peber | 2 | dl. | hvidvin 2 dl. hvidvin | 2 | dl. | fiskebouillon 2 dl. fiskebouillon | 2 | dl. | fløde 13% 2 dl. fløde 13% | 2 | spsk. | hvedemel2 spsk. hvedemel | | | | | | Tilbehør: Tilbehør: | 4 | dl. | ris 4 dl. ris | 400 | g. | fine ærter (frosne)400 g. fine ærter (frosne) | | | |
| |
Giv savoykålbladene (eller kinakålbladene) et opkog i letsaltet vand, afkøl dem, og læg dem oven på lakseskiverne.
Lav fiskefarsen ved at skære fiskefileten i mindre stykker, og skær løget i kvarte. Blend fisk og løg kortvarigt i en blender eller food-processor, til kødet er findelt. Tilsæt majsstivelse, æg, salt og hvid peber, og blend videre, mens mælken hældes i, til konsistensen er passende.
Læg farsen som en “pølse” på lakseskiverne med savoykål. Rul lakseskiverne sammen om fiskefarsen, pak dem ind i bagepapir, og læg pakkerne i et ildfast fad. Hæld vand i bradepanden, og stil fadet i vandbad i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.
Kog risene efter anvisning på pakningen.
Lav imens sovsen ved at hakke valnødderne groft. Hak løgene fint, og svits dem i smør i en tykbundet gryde. Tilsæt valnødder, knust safran, hvidvin og fiskebouillon, og lad sovsen koge igennem. Rør en jævning af fløde og hvedemel, og hæld jævningen i sovsen. Kog sovsen nogle minutter, og smag til med salt og peber.
Kog ærterne efter anvisning på pakningen.
Skær fiskerullerne i tykke skiver på ca. 3 cm, og servér sovsen, ærter og ris til.
|