Fibertrim brød - Fibertrimbrød

Fibertrim brød - Fibertrimbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Fibertrim brød - Fibertrimbrød, billede 4 Fibertrim brød - Fibertrimbrød, billede 1 Fibertrim brød - Fibertrimbrød, billede 2 Fibertrim brød - Fibertrimbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
100 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
50 gram Havreklid. dansk
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
0.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
   
Opskrift:
Opløs gæren i vandet i et stor skål. Tilsæt kærnemælken og alle de øvrige ingredienser og ælt det grundigt sammen det må gerne være lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted 60 minutter.

Ælt dejen godt igennemen og form det til et brød og kom det i en sliplet form. Pensl med kærnemælk og drys havregryn over. Lad det efterhæve i 30 minutter.

Bag det ved 200 grader C 45 minutter.

Tag straks brødet ud af formen når det er bagt og lad det køle af på rist. Skæres først i skiver når det er helt afkølet.


karakterer:
Opskriften er vist 26985 gange,
og udskrevet 515 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11887 (2830 kcal)
KJ pr. Brød 11887 (2830 kcal)
Vægt ialt 1459 gram
Vægt pr. Brød 1459 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 814 KJ (193 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 1.6 gram
Kulhydrat 40.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2021-03-02 17:23:03
Og når man ikke kan få haverkild i udllandet hvad gør man så

Gerda  -  2020-01-12 12:49:59
Rigtig godt

Anette Jensen   -  2015-11-26 12:21:45
En rigtig god opskrift : bager den hver uge , kan virke lidt fersk , så jeg bruger 2 tsk italienske krydderier sammen med salt ( en dåse med italienske krydderier fra Urtekram) .Alle der smager mit brød synes det er godt og kan lide den lidt italienske smag .