Rens rejerne og skær dem halvt igennem på langs fra rygsiden
Pil løgene og flæk dem på langs i fire stykker
Skær tomaterne i kvarte
Knus citrongræsstilkene med det flade af en stor kniv eller køkkenøkse og bind en knude på dem
Rens svampene og skær dem i kvarte
Knus kaffirblade og chili, så saften kan trænge ud
Tilberedning:
Varm vandet op i gryden til det næsten koger
Tilsæt alle ingredienser undtagen rejer
Kog igennem i fem minutter mens der af og til røres rundt
Tilsæt rejer
Når suppen igen begynder at koge tages den af varmen og er klar.
Tips:
Pas på at rejerne ikke koger for længe,- så bliver de seje
Snittet i ryggen på rejerne bevirker at de folder sig ud ligesom en sommerfugl når de kommer i den varme suppe.
Jasminris kan spises som tilbehør.
Tips:
Thom Yam kendes over hele Thailand. Det er en rig suppe kogt på forskellige råvarer: F.eks. kylling eller skaldyr. Mest udbredt og kendt er nok suppen kogt på store rejer. Får du den i Thailand er den ofte MEGET stærk, og da det er en suppe kan den godt brænde meget på læberne. Rigtigt tillavet er det dog så stor en smagsoplevelse at det rigeligt er alle pinsler værd.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(8 stemmer)
Opskriften er vist 18165 gange, og udskrevet 487 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider