Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Grillet Dyreryg

Grillet Dyreryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr

Rådyrryg - DyrerygUkendt oprindelseslandIndsendt :


Grillet Dyreryg, billede 4 Grillet Dyreryg, billede 1 Grillet Dyreryg, billede 2 Grillet Dyreryg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.dyreryg
 bacon i skiver eller røget spæk
 lidt timian
 


Opskrift:

Puds ryggen af for fedt og hinder, skær evt mørbraderne af og tilbered dem særskilt. Skær langs rygfinnen så fileten er løsnet, skal sidde fast på brystbenene, skær forsigtigt det tykkeste af senen ovenpå fileten af.

Drys lidt timian over hele ryggen og dæk med bacon i skiver. Fastgør bacon med kødnåle eller snør hele dyreryggen. Fastgøres på spyd og steger over god varme ca 50 min.

Stegetiden afhænger meget af tykkelsen på ryggen, her er taget udgangspunkt i en ryg som er 6-8 cm tyk.

Når ryggen er færdig, skal hvile 10 min, skæres fileten ud over brystbenet og skæres i tynde skiver.

Kan steges i ovn og kuglegrill ca 35-40 min ved medium varme.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (39 stemmer)

Opskriften er vist 158068 gange,
og udskrevet 6862 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Niels  -  2016-10-19 07:27:27
jeg har ikke nogen spyd, men en gas gril kan jeg lave den der ??


pia  -  2014-09-02 13:47:42
Hej hvis jeg har en Weber gasgril, hvor lang tid skal den så have i ovnen? mvh. Pia


  -  2011-06-12 12:38:02
Den var super lækkert med bacon og timian.


henrik- feb.2009  -  2009-02-19 15:07:54
Det var helt "vildt" godt. Stegte i webergril: kødtemperatur 65 grade, derefter hvile i ca 20min


Jan  -  2009-01-24 19:01:01
Det er nok det mest lækker jeg har prøvet af vildt.


  -  2008-07-31 19:04:10
Hvis man laver en pakke af staniol og hælder rødvin i,lukker og steger bliver det også rigtig godt


Hanne Petersen  -  2008-06-22 18:39:59
Det er rigtig god og nem at lave, bare lækkert


Peder Ulrik  -  2008-06-04 18:19:38
Når det står fastgøres på spyd og steges i 50 min, er det så på åben grill? - Der står jo senere at den kan steges i kuglegrill i kun 35-40 min?


Lone  -  2008-05-30 16:30:13
hej. Hvad skal kødtemperaturen være. hilsen Lone


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Den blev utrolig god, det var som smør.