Skær abrikoserne halvt over og fjern stenene. Kog abrikoserne i en lille
smule vand med sukker efter smag, indtil de er møre.
Vask jordbærrene og skær dem halvt over.
Lagkagebundene tilberedes ved at piske æg og sukker på maksimal
hastighed, indtil dejen er lysegul og tyk.
Fjern skålen og piskeriset. Vend melet i blandingen vha. en stor
metalske. Gør dette forsigtigt for at holde lagkagebundene lette.
Fyld dejen i 2 smurte og forede 18cm lagkageforme.
Bages ved 120°C i ca. 20 minutter, indtil kagen springer tilbage, når
der røres let ved den.
Vend bundene ud på en rist.
Pisk piskefløden på maksimal hastighed, indtil den er stiv. Tilsæt sukker
efter smag.
Skær abrikoserne og en tredjedel af jordbærrene i små stykker. Bland
dem i halvdelen af flødeskummet.
Fordel dette over en af lagkagebundene og læg den anden bund
ovenpå.
Fordel resten af flødeskummet ovenpå og pynt med resten af
jordbærrene.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3
(4 stemmer)
Opskriften er vist 13629 gange, og udskrevet 158 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider