Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lagkage med jordbær og citroncreme

Lagkage med jordbær og citroncreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lagkage med jordbær og citroncreme, billede 4 Lagkage med jordbær og citroncreme, billede 1 Lagkage med jordbær og citroncreme, billede 2 Lagkage med jordbær og citroncreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
4 æg
1.5 dl.sukker
1 dl.kartoffelmel
1 tsk.bagepulver
 
 Citroncreme:
1.5 dl.vand
1 dl.mælk
1 citron (saften heraf)
0.75 dl.sukker
2 spsk.maizena
1 æggeblomme
1 tsk.revet citronskal
1 æggehvide
2 dl.piskefløde
 
 Fyld:
250 g.jordbær
 
 Pynt:
3 dl.piskefløde
250 g.jordbær
 
Opskrift:
Bund:
Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Vend mel og bagepulver i. Kom dejen i en smurt springform og bag den ved 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Lad kagen afkøle lidt, inden den tages ud af formen og lægges på en bagerist.


Citroncreme:
Bland vand, mælk, citronsaft, maizena og æggeblomme i en gryde.

Opvarm under piskning til cremen tykner, tilsæt citronskal og sæt gryden i koldt vand til afkøling. Pisk af og til i cremen.


Pisk æggehvide og fløde hver for sig, og vend det i den kolde creme.


Del kagen i tre bunde med en sytråd. Fordel creme og jordbær i skiver mellem lagene. Sæt kagen koldt - lav den gerne dagen før.


Pynt:
Dæk kagen med flødeskum og pynt med jordbær.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (20 stemmer)

Opskriften er vist 77333 gange,
og udskrevet 1223 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2016-02-12 09:04:48
Der står ikke hvornår sukker skal i cremen, så jeg regner med at det skal i gryden, prøver det og håber at det ikke går helt galt :)

  -  2015-11-28 20:44:20
Jeg har for første gang lavet den men syndes at det er underligt at der ikke skal sukker i cremen. Og jeg syndes at den var god men min crem flød lidt ud 😬 Og den var til min storebrors fødselsdag Men den smalte godt alligevel 😀😀😀😀😀

Jeppe  -  2011-04-23 13:41:20
Hej Sukkeret 0,75 dl... skal det i cremen... skal det i den piskede æggehvide... eller skal det først i når æggehvide, piskefløde og creme røres sammen? Jeg valgte at lægge sukkeret i hviden. Ellers er lagkage opskrifter jo ikke verdens sværeste... men for førstegangs udøvere skal opskrift og fremgangsmåde helst passe sammen ;o) Mvh Jeppe

Per  -  2011-02-27 11:11:08
Har ændret lidt i opsætningen af opskriften, håber det giver mere mening nu.

  -  2011-02-25 21:37:27
Den er godt nok noget forvirrende den opskrift.. Skal bare have opskriften på citroncremen og er nødt til at prøve mig lidt frem :-(

  -  2010-05-29 20:00:47
der står sukker to gange, men der står ikke der skal sukker i cremen?

Lene  -  2010-01-16 13:27:39
Jeg har lavet denne kage rigtig tit - men jeg spekulerer til på hvornår mælken skal i dejen til bundene - jeg laver i hvert fald bundene uden mælk og jeg tør slet ikke prøve det med mælk, da min bunde bliver fantastiske uden mælken, men hvornår er det meningen at mælken (1 dl) skal i?

  -  2008-03-30 11:14:20
Jeg har ikke prøvet opskriften, men jeg tror der skal lidt sukker i cremen!

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor skal mælken bruges ?? dejen eller cremen ?