Lagkage med jordbær og citroncreme

Lagkage med jordbær og citroncreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lagkage med jordbær og citroncreme, billede 4 Lagkage med jordbær og citroncreme, billede 1 Lagkage med jordbær og citroncreme, billede 2 Lagkage med jordbær og citroncreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
4 æg
1.5 dl.sukker
1 dl.kartoffelmel
1 tsk.bagepulver
 
 Citroncreme:
1.5 dl.vand
1 dl.mælk
1 citron (saften heraf)
0.75 dl.sukker
2 spsk.maizena
1 æggeblomme
1 tsk.revet citronskal
1 æggehvide
2 dl.piskefløde
 
 Fyld:
250 g.jordbær
 
 Pynt:
3 dl.piskefløde
250 g.jordbær
 
Opskrift:
Bund:
Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Vend mel og bagepulver i. Kom dejen i en smurt springform og bag den ved 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Lad kagen afkøle lidt, inden den tages ud af formen og lægges på en bagerist.


Citroncreme:
Bland vand, mælk, citronsaft, sukker, maizena og æggeblomme i en gryde.

Opvarm under piskning til cremen tykner, tilsæt citronskal og sæt gryden i koldt vand til afkøling. Pisk af og til i cremen.


Pisk æggehvide og fløde hver for sig, og vend det i den kolde creme.


Del kagen i tre bunde med en sytråd. Fordel creme og jordbær i skiver mellem lagene. Sæt kagen koldt - lav den gerne dagen før.


Pynt:
Dæk kagen med flødeskum og pynt med jordbær.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (20 stemmer)

Opskriften er vist 80256 gange,
og udskrevet 1239 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu