Moccalagkage

Moccalagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Moccalagkage, billede 4 Moccalagkage, billede 1 Moccalagkage, billede 2 Moccalagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Kaffe stærk færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
50 gram Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Bund:
Æggehvider piskes meget stive. Æggeblommer piskes med meget varm kaffe. Sukker piskes i lidt ad gangen. Pisk til det skummer. Mel og bagepulver kommes i. Hviderne kommes i til sidst. Dejen kommes i en smurt springform. Bages i ca. 40 min. ved 160° på midterste rille.
Bunden afkøles inden den flækkes.


Fyld:
Flormelis og kakao tilsættes piskefløden som piskes stiv, og til slut vendes kaffen i.


Den flækkede bund lægges sammen med det meste af fyldet resten lægges ovenpå og der drysses med mandel/nøddeflager og revet chokolade.

Tips:

Er bedst når den er lagt sammen dagen før.





karakterer:
Opskriften er vist 32505 gange,
og udskrevet 545 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10915 (2598 kcal)
KJ pr. Pers. 1364 (324 kcal)
Vægt ialt 900 gram
Vægt pr. Pers. 112 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1212 KJ (288 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 14.6 gram
Kulhydrat 35.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg glemte lige at skrive at jeg opløste neskaffen til fyldet i en spsk brun rom og det kan godt anbefales, hvis man vil give lagkagen et ekstra pift.

  -   2005-01-01 01:01:01
Super-nem og rigtig lækker - jeg serverede friske mangotern og hindbær til og det var dejligt friskt og så flot ud.