Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Karrylasagne

Karrylasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
400 g.hakket oksekød
 Olivenolie
1 løg
1 grøn peber
2 tsk.karry
2 gulerødder
200 g.spinat (evt. frossen)
 Salt
 peber
 
50 g.smør
1 dl.hvedemel
5 dl.mælk
 Salt
 peber
200 g.fetaost
 
 Lasagneplader
 
2 æbler
500 g.jordskokker
2.5 dl.creme fraiche 18%
1 tsk.karry
1 tsk.gurkemeje
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Kødsauce:
Oksekødet svitses i olivenolie. Tilsæt hakket løg og grøn peber og steg endnu et par minutter. Karryen svitses med. Gulerødder rives groft og kommes i gryden sam-men med spinaten. Dæk med vand og kog det sammen i ca. 20 min. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Bechamelsauce:
Smelt smørret ved lav varme i en gryde, drys melet i og rør godt, mens det samler sig. Rør mælken i lidt efter lidt, til saucen er jævn. Kog godt igennem ved fortsat omrøring. Smag til med havsalt og friskkværnet peber. Læg lasagnen sammen lag-vis med fetaosten på et af lagene. Afslut med bechamel på et lag af kødsauce. Bages ca. 40-45 min. ved 180°.

Æble-/jordskoksalat:
Rør dressingen af cremefraiche, karry, gurkemeje, havsalt og friskkværnet peber. Fjern kærnehuset fra æbler-ne og skær dem i tynde skiver. Jordskokkerne skrub-bes grundigt (eller skrælles, hvis det er nødvendigt) og skæres ligeledes i tynde skiver. Æbler og jordskokker vendes i dressingen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 13667 gange,
og udskrevet 250 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

susanne  -  2009-09-15 17:32:19
med lidt ekstra krydderi m.m. er det er rigtigt lækker ret :)

Diana  -  2007-04-27 11:21:49
Den var kedelig, så jeg kom 140g. tomatpure (dåse), 2 fed hvidløg og mere karry i. Desuden brugte jeg Karolines Mornay sauce 5% i stedet for bechamelsaucen. Nemt og lækkert!!

mester kokken  -  0000-00-00 00:00:00
jeg syntes denne ret smager meget nydeligt og jeg vil foreslå at den serveres kold (kan stilles i køleskabet i 5min før spisning) men den er hurtig og nem at lave! og kan godt anbefales!