Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bagt rabarberkage med flødeskum

Bagt rabarberkage med flødeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bagt rabarberkage med flødeskum, billede 4 Bagt rabarberkage med flødeskum, billede 1 Bagt rabarberkage med flødeskum, billede 2 Bagt rabarberkage med flødeskum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.rabarber
175 g.sukker
 
 Dej:
4 æg
100 g.sukker
2 tsk.vanillesukker
100 g.smeltet afkølet smør
200 g.hvedemel
 
 Pynt:
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Skyl rabarberne og skær dem i små stykker. Læg dem på en pande, drys sukker på og lad dem stå med låg for sagte blus i 15 minutter. Vend lidt rundt.

Dej:
Rør æg, sukker og vanille til en luftig creme. Si lagen fra rabarberne i og pisk til en let cremet masse. Pisk smørret i. Sigt melet i og vend det forsigtigt i med en dejskraber.

Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir. Fyld halvdelen af djen i. Bred rabarberstykkerne over og hæld den resterende dej over.

Bag den straks i ovnen på nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.

Pisk fløden til skum. Pynt den kolde nybagte kage og server den straks.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (9 stemmer)

Opskriften er vist 41636 gange,
og udskrevet 1154 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

marie  -  2020-05-01 10:39:42
hvor stor er den ?(ser lækker ud)

Freja  -  2016-08-06 22:38:21
Rigtig lækker luftig kage. Puttede 75 g mindre sukker i og detil kunne den sagtens bære. I min ovn var den allerede færdig efter 25 min på 200 grader, nederst.

Lise D  -  2007-05-23 19:43:33
Helt klart top karakter! Den er virkelig lækker! Den kan piftes op med lidt reven marcipan i dejen - men husk at bruge den tilsvarende mængde mindre sukker!

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Syntes denne kage virkede noget mystisk da der ikke skulle bagepulver i, og dejen var næsten flydende, men kagen blev bagt, og fast, måske lidt tung i det, men smager fint.