Bagt rabarberkage med flødeskum

Bagt rabarberkage med flødeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Bagt rabarberkage med flødeskum, billede 4 Bagt rabarberkage med flødeskum, billede 1 Bagt rabarberkage med flødeskum, billede 2 Bagt rabarberkage med flødeskum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rabarber, renset vægt
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Dej:
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skyl rabarberne og skær dem i små stykker. Læg dem på en pande, drys sukker på og lad dem stå med låg for sagte blus i 15 minutter. Vend lidt rundt.

Dej:
Rør æg, sukker og vanille til en luftig creme. Si lagen fra rabarberne i og pisk til en let cremet masse. Pisk smeltet afkølet smørret i. Sigt melet i og vend det forsigtigt i med en dejskraber.

Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir. Fyld halvdelen af djen i. Bred rabarberstykkerne over og hæld den resterende dej over.

Bag den straks i ovnen på nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.

Pisk fløden til skum. Pynt den kolde nybagte kage og server den straks.


karakterer:
Opskriften er vist 46424 gange,
og udskrevet 1242 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16618 (3956 kcal)
KJ pr. Pers. 2077 (494 kcal)
Vægt ialt 1613 gram
Vægt pr. Pers. 201 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1030 KJ (245 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 13.0 gram
Kulhydrat 29.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

marie  -  2020-05-01 10:39:42
hvor stor er den ?(ser lækker ud)

Freja  -  2016-08-06 22:38:21
Rigtig lækker luftig kage. Puttede 75 g mindre sukker i og detil kunne den sagtens bære. I min ovn var den allerede færdig efter 25 min på 200 grader, nederst.

Lise D  -  2007-05-23 19:43:33
Helt klart top karakter! Den er virkelig lækker! Den kan piftes op med lidt reven marcipan i dejen - men husk at bruge den tilsvarende mængde mindre sukker!

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Syntes denne kage virkede noget mystisk da der ikke skulle bagepulver i, og dejen var næsten flydende, men kagen blev bagt, og fast, måske lidt tung i det, men smager fint.