Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Engelsk tærte

Engelsk tærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :



Ingredienser:
 Tærtebund:
250 g.hvedemel
80 g.sukker
1 nipsalt
125 g.smør + 10 g ekstra til formen
1 stort æg
 
 Fyld:
750 g.jordbær
750 g.rabarberstilke
250 g.sukker
1 dl.vand
1 citron eller vanille
1 æggehvide
1 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Bland mel, sukker og salt i en skål og tilsæt smørret i småbidder, hvorefter alt smuldres mellem fingrene, til konsistensen er nærmest som reven ost. Saml dejen med ægget og lad den hvile køligt 1 time.

Imens skrælles rabarberne og skæres i småstykker. (Citronen skæres i ganske tynde skiver.)

Kom 200 g sukker i en gryde sammen med vandet og vanillen (citronskiverne) og lad denne lage koge sagte i 8-10 minutter.

Derefter kommes rabarberstykkerne i og får lov at simre i 25 minutter for svag varme. Stil den færdige kompot til afkøling.

Rul den afkølede dej ud og bred den ud i en smurt tærteform eller springform med en diameter på 25-30 cm. Tryk dejen godt op ad formens sider og prik bunden tæt med en gaffel, hvorefter tærten bages i ca. 15 minutter midt i en 220 grader C varm ovn.

Når tærten er gylden, tages den ud af ovnen og stilles til afkøling.

Pisk æggehviden helt stiv, hvorefter resten af sukkeret piskes i lidt ad gangen. Til sidst vendes den afkølede rabarberkompot forsigtigt i. Bred denne blanding ud over den helt afkølede tærtebund, dæk med letpisket flødeskum og læg de nippede, skyllede og velafdryppede jordbær i et tæt lag oven på flødeskummet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (11 stemmer)

Opskriften er vist 20458 gange,
og udskrevet 333 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu