Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Rabarberdessertkage på makronbund med rabarbersirup

Rabarberdessertkage på makronbund med rabarbersirup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Makronbund:
250 g.ren rå marcipan
370 g.sukker
3 æggehvider
 
 Rabarber kompot:
1000 g.rabarber skåret i mindre stykker
300 g.sukker
 vanille
1 citron saften herfra
 
 Kagefyld
5 dl.rabarberkompot
5 dl.fromage frais el. kvark
5 dl.piskefløde
0.5 stang vanille
6 blade husblas
 citronsaft
 
Opskrift:
Makronbund:
Skær marcipanen i mindre stykker og rør den sammen med sukkeret. Tilsæt derefter æggehviderne og rør dejen sammen til en lind masse. Tilsæt eventuelt lidt grofthakkede mandler eller nødder. Hæld dejen i en slip-let springform og bag den ved 175 gr. i ca 30 min.

Rabarber kompot:
Rabarberne lægges i en gryde - hæld vand i, så det næsten dækker rabarberne og kog til de er møre. Si derefter vandet fra (LAD VÆRE MED AT HÆLDE DET I VASKEN.... DU KUNNE JO LAVE LIDT RABARBERGRØD AF DET !!) og smag den kompakte rabarberkompot til med ca. 2-300 gram sukker, vanille og en smule citronsaft. Stilles til afkøling.

Kagefyld:
Rør fromage frais med rabarber kompotten og kornene fra 1/2 stang vanilie og smag til med lidt citronsaft. Blød husblassen op i koldt vand i ca. 4-5 min - pres vandet af og smelt det i en skål, over vandbad. Rør lidt af Fromage fraismassen i den smeltede husblas og hæld det tilbage i resten af fromage fraismassen. Vend derefter flødeskummen sammen med fromage fraismassen. Smør den afkølede makronbund med lidt tiloversbleven kompot og hæld fyldet ovenpå. Stilles på køl 6-8 timer inden servering.

Serveringsforslag:
Serveres med en let-syrlig rabarber sirup, kogt ind af ca. 3-4 dl af det frasiede saft tilsat ca. 2-3 dl sukker. Koges ind ved svag til jævn varme til den er reduceret til ca. 1-11/2 dl og er begyndt at blive tykflydende. Hældes på en lille flaske og stilles på køl. Servér kagen med lidt sirup henover og pynt evt. med et mynte blad og et par strimler af citronskal.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 15693 gange,
og udskrevet 371 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu