Rabarbergrød med mandler

Rabarbergrød med mandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Frugtgrød

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Rabarbergrød med mandler, billede 4 Rabarbergrød med mandler, billede 1 Rabarbergrød med mandler, billede 2 Rabarbergrød med mandler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rabarber, renset vægt
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
1.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
Opskrift:
Skær rabarberne i mindre stykker a ca. 2 cm og skyl dem. Kom dem i en gryde sammen med vandet og nonoxal og kog dem møre i ca. 10 minutter.

Si stilkene fra saften og hæld saften tilbage i gryden. Tilsæt sukker og vanille. Bring saften i kog og smag den eventuelt til med mere sukker.

Tag gryden af varmen. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og rør det i den meget varme saft under omrøring. Saften må ikke koge, når jævningen tilsættes, da den risikerer at blive lang.

Hæld grøden i små skåle og drys med sukker, så grøden ikke trækker skind.

Server grøden lun eller kold, med smuttede hakkede mandler og lidt mælk.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarbergrød (Sigtet)

karakterer:
Opskriften er vist 27007 gange,
og udskrevet 448 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3785 (901 kcal)
KJ pr. Pers. 946 (225 kcal)
Vægt ialt 2171 gram
Vægt pr. Pers. 542 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 174 KJ (41 kcal)
Protein 0.4 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 10.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2008-07-08 09:04:01
Prøv det ovenpå lidt vanille is... mums!