Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Marengsbunde med appelsin-rabarber chantilly

Marengsbunde med appelsin-rabarber chantilly, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
75 g.sukker
1 æggehvide
1 rynket passionsfrugt
12 små jordbær
1 rabarber
1 dl.fløde
1 appelsin
2 spsk.flormelis
0.5 citron
 cointreu
4 spsk.rørsukker
2 spsk.flormelis
50 g.chokoladeknapper
 pergamentpapir engangs-sprøjtepose (plast)
 
 Pynt:
 lidtmynte
 
Opskrift:
Sukker og æggehvider piskes til fast skum med håndmikser. I plastik låg skæres to runde huller med hobby kniv efter skabelon af udstikker ca 6 cm. På bagepapir lægges låget og smøres med marengs, løftet op sådan at bundene bliver lidt højere. Ca. 5 mm. Bages i ovn ved ca. 145 c til de bliver tørre og sprøde ca. 15 min. Rabarber soigneres og skæres i små stykker. Appelsinsaft af en appelsin koges og med 4 spsk sukker og marv af ¼ vanilje. Tilsæt rabarber lad koge op. Køl af i isbad. Chokoladen smeltes over vandbad. Kødet fra en passionsfrugt blendes med saft af ½ appelsin og lidt cointreau og lidt flormelis. Sigtes og hældes over jordbærrene som er flækket igennem en gang. Fløden piskes til fast skum og sættes i isbadet. Chokoladen kommes i sprøjteposen og der skæres lille tyndt hul. På tørt bagepapir sprøjtes små figurer efter fri fantasi som afkøles og bruges som pynt på desserten. Bunden afkøles lige inden anretning. Først lægges en klat chokolade på tallerkenen, heri klæbes en marengsbund. Fløde vendes sammen med rabarber uden for meget væde. På marengsen lægges en klat af rarbarberfløde, omkring lægges skiver af jordbær der er tørret af for overskudsvæde. Ovenpå lægges marengs igen og processen gentages til vi har to lag i kagen. Omkring lægges lidt jordbær samt saft fra marineringen. På toppen lægges en klat af rabarberfløden og heri stilles vores chokolade figur.

Tips:

Hjælpemidler:
pergamentpapir, engangs spøjtepose , plastlåg, hobbykniv, håndmikser, 2 røreskåle, fedtspray. Udstikker 6 cm, tusch eller blyant, isbad, gryde, stavblender, 3 små gryder. 3 små skåle. Dejskraber, piskeris, udstikker 4 cm.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 13800 gange,
og udskrevet 135 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu