Rabarber-crumble

Rabarber-crumble, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Rabarber-crumble, billede 4 Rabarber-crumble, billede 1 Rabarber-crumble, billede 2 Rabarber-crumble, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Crumble:
125 g.smør
125 g.hvedemel
125 g.sukker
2 tsk.kanel stødt
125 g.smuttede mandler
 
 Rabarberkompot:
1 bdt.rabarber
1 dl.vand
 sukker
1 vaniljestang
1 spsk.maizena majsmel
 vand
Opskrift:
Crumble:
Hak det kolde smør ned i melet med en kniv eller smuldr det med hænderne, til blandingen næsten ligner reven ost.

Tilsæt sukker, kanel og de grofthakkede mandler.

Rabarberkompot:
Snit rabarberne og kom dem i en gryde med vand, vanilje og sukker.

Kog op, og lige før frugten smatter ud, jævnes kompotten med maizenamel udrørt i vand.

Fordel den færdige crumble over kom­potten. Bages midt i ovnen ved cirka 180 grader C. alm. ovn i cirka 20 minutter. Bag, til overfladen er gylden og sprød.

Server kagerne lunkne med iskold fløde­skum, vaniljeis eller råcreme.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarbercrumble - Rabarberkage med smuldredej

karakterer:
Opskriften er vist 57840 gange,
og udskrevet 1258 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Som i kan se på billedet så druknede crumblen næsten helt, jeg brugte ca 1 kg. rensede rabarber og 3 dl sukker og 1 dl. vand til kompotten, og det var sikkert for mange rabarber så vil nøjes med det halve næste gang og måske udelade vandet, der kan også godt laves en halv gang mere crumble, bradepanden målte 23x33 cm.