Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fasan i portvinssauce

Fasan i portvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasan - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1-1.5 plukket fasan
4 skiverbacon
1 spsk.smør
50 g.valnødder
1 dl.hønsebouillon
1 dl.hvidvin
0.5 dl.lys portvin
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 lidt tranebærgelé
 
Tilbehør:
Ristede æblebåde og tyttebær eller tranebær
Opskrift:
Del fasanen i 4-6 stykker og kom lidt bacon om hvert stykke. Brun så fasanerne i smør i en stor gryde og kom nødderne ved. Lige før det brænder på, kommes fond og vin ved, og retten snurrer under låg i ca. 30-40 minutter, til man kan se, at fasanen er mør ved låret. Fasanerne tages op, baconen kan evt. kasseres, og saucen sies. Den jævnes så med fløden og smages til med gelé, portvin, salt og peber.

Som tilbehør serveres syrlige faste æbler som belle de boskop samt tyttebær, der lige vendes i lidt sukker og vendes rundt på panden i smeltet smør, til de er lune, men ikke for stegte. Man kan desuden servere hasselbackkartofler til.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (22 stemmer)

Opskriften er vist 33962 gange,
og udskrevet 1345 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu