Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Chokolade - Appelsin - Kage

Chokolade - Appelsin - Kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mums..!

Indsendt :


Chokolade - Appelsin - Kage, billede 4 Chokolade - Appelsin - Kage, billede 1 Chokolade - Appelsin - Kage, billede 2 Chokolade - Appelsin - Kage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 spsk. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
3 spsk. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Appelsiner, skallen heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Glasur:
175 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
lidt Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Smør en springform ca. 20 cm. i diameter.

Pisk sukker og smør/margarine sammen i en skål til det er let og luftigt. Tilsæt æggene lidt af gangen og pisk grundigt efter hver gang. Vend forsigtigt melet og bagepulveret i.

Del kagedejen i to dele. Kom kakao og mælk i den ene halvdel og rør til det er blandet. Bland appelsinsaften og den revne appelsinskal i den anden halvdel.

Kom skefulde af de to blandinger i den smurte bageform og træk forsigtigt de to blandinger ud i hinanden med en spisepind eller lignende for at opnå en marmoreret effekt. Lad kagen bage i en forvarmet ovn ved 190 grader C. alm. ovn i 25 min. eller til den føles elastisk.

Lad kagen køle af i formen i et par minutter inden den lægges over på en bagerist og køles helt af.

Til glasuren røres flormelisen med så meget appelsinsaft at den får en smidig konsistens. Læg glasuren på kagen og det stivne lidt. Dekorer til sidst med et tyndt stregmønster af smeltet chokolade.

Tips:

Da min veninde og jeg lavede kagen smeltede vi ikke smøret/margarine... og var bare sukker-smør klumper... og det er også fint nok.. :)

Kom gerne reven appelsinskal fra en hel appelsin i stedet for en halv..

I stedet for smeltet chokolade kan man også sagtens bruge chokolade-glasur.. og vi kom heller ikke helt så meget glasur på da vi synes at det bliver for sødt..


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (23 stemmer)

Opskriften er vist 75795 gange,
og udskrevet 1323 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15396 (3665 kcal)
KJ pr. Pers. 1924 (458 kcal)
Vægt ialt 1032 gram
Vægt pr. Pers. 129 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1491 KJ (355 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 16.4 gram
Kulhydrat 47.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bonnie  -  2014-02-02 18:14:44
Så står den i ovnen. Er lidt spændt på den da jeg synes dejen var meget lidt flydende eller hvad man skal sige. Havde lidt svært ved at blande det rundt med pind. Men nu må vi se :)

  -  2013-01-09 15:58:00
Så er kagen i ovnen, er spændt på om den er god!

Simone  -  2012-04-04 18:41:02
kan den fryses?

  -  2009-01-17 10:52:41
hvor er det bare dejligt med forslag til hvordan kagen kan blive bedre eller hvordan man kan udskifte nogle af tingene, hvis man ikke er indehaver af det hele. :) vil glæde mig til at lave den i dag. :)

Sussi og Stof  -  0000-00-00 00:00:00
Den kan laves med makroner som erstatning for appelsinskralden, appelsinjuice istedet for den friskpressede. hakkede chokolade med appelsin-krokant og mandler er et godt supplement i den kakaoholdige dej. Det skal lige siges at O-boy, Nestle eller hvad det nu hedder er ok hvis man ikke har rigtig kakaopulver. Server kagen med mint-is - det gør kagen frisk og ikke nær så sød.

caroline  -  0000-00-00 00:00:00
jeg glæder mig til at prøve den=:O)

sasja  -  0000-00-00 00:00:00
den er god