Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Indbagt postej

Indbagt postej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :



Ingredienser:
 Dej:
125 g.margarine
500 g.hvedemel
1 spsk.salt
1 æg
2 dl.koldt vand
 
 I øvrigt anvendes:
1 svinemørbrad
1 dl.rødvin
0.5 tsk.timian
0.25 tsk.salvie
50 g.hakkede hasselnøddekerner
1 dl.portvin
500 g.hakket flæskekød
300 g.hakket svinelever
200 g.hakket spæk
1 løg
2 fedhvidløg
2 æg (gem lidt til pensling)
0.25 tsk.timian
2.5 tsk.salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Margarinen smuldres i melet. Salt og vand tilsættes og dejen æltes sammen. Dejen hviler i køleskab mindst et par timer, gerne til næste dag.

Mørbraden skæres i tynde skiver som marineres 3-4 timer i rødvin, tilsat timian og salvie. Nødder og portvin trækker 3-4 timer.

Kød, lever og spæk røres sammen. finthakket løg og presset hvidløg tilsættes. Rødvinsmarinade, nødder, æg, salt, peber og merian tilsættes. Farsen røres sammen og trækker i køleskab 2-3 timer.

2/3 af dejen rulles ud og en form (ca. 2 liter) formes med bagepapir og beklædes med dejen. Dejen pensles indvendig med æggehvide. Resten af dejen rulles ud som låg og pensles indvendig med æggehvide.

Fars og mørbrad kommes lagvis i dejformen. Farsen presses godt sammen, så der ikke er nogle hulrum. Dejlåget lægges hen over. Kanterne pensles godt med æggehvide, skæres til og presses godt sammen. Der stikkes 2 huller i låget og lidt sammenrullet alufolie sættes ned, så dampen kan slippe ud under bagningen. Stilles i ovnen ved 200 grader ca. 1 time.

Lad postejen blive i formen til den er kold. Den løsnes langs kanten og vendes forsigtigt ud.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10465 gange,
og udskrevet 143 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu