Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kogt torsk med nyt tilbehør

Kogt torsk med nyt tilbehør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskesteak

Højtid: Nytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kogt torsk med nyt tilbehør, billede 4 Kogt torsk med nyt tilbehør, billede 1 Kogt torsk med nyt tilbehør, billede 2 Kogt torsk med nyt tilbehør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 torskesteak
 eddike
 salt
 hele peberkorn
 torskerogn
 torskelever
 
 Sennepssovs
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
5 dl.kogevand fra torsken
1 dl.mælk
2 spsk.fiskesennep
1 tsk.salt
 
 Tilbehør:
 fiskesennep
 røget spæk
 hårdkogte æg
 rødbeder
 asier
 agurk
 peberrod
 


Opskrift:

Start med at lave tilbehøret til denne ret, da torsken skal serveres absolut nykogt.

Rogn og lever koges i hver sin gryde.
Rognen kan med fordel pakkes ind i pergamentpapir, så er der mere hold på den under kogningen ca 45 minutter.

Sennepssovsen tilberedes, og det røget spæk skæres i små terninger.
Tag det bare rigeligt for det svinder hurtigt i skålen, når retten står på bordet.

Lav en række små skåle med hakkede, hårdkogte æg, rødbeder, agurk, asier og peberrod.

Kom derefter torskestykkerne i en gryde med vand, der lige netop dækker fisken, tilsæt eddike, salt og peber.
Lad fisken simre 10-15 minutter eller til benet er let at løsne og server straks.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 71436 gange,
og udskrevet 1488 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

M.Ph.Nielsen  -  2012-04-13 20:38:15
Jeg har fået ødelagt torskeretten med de kære flæsketerninger stegt med løg. Kokken siger sådan skal det serveres.? Øv Det var ikke sagen, når man er vant til kun dejlige sprøde stegte flæsketerninger


Tøsingen  -  2010-07-20 01:42:58
Skønt med egnsretter... På Tåsinge spiser vi også dette tilbehør...


[email protected]  -  2008-12-31 17:48:55
Jeg giver JBM ret, min barndom var dog i fiskerbyen Grenå. Vi fik så derudover revet gulerod og en smør-løgsovs til, det sidste noget min færøske mor havde bragt med sig. RD


milhei  -  2006-12-29 23:35:47
Husk også lige kapers og bacon i rækken af de små skåle, så er den lige som jeg har lavet de sidste 10 år.


JBM  -  0000-00-00 00:00:00
Der er ikke noget nyt i det tilbehør - sådan har jeg fået serveret torsk siden min barndom i Gilleleje. Altså de sidste 50 år.


  -  0000-00-00 00:00:00
Rogns kogetid?