Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Okse leverpostej - Okseleverpostej

Okse leverpostej - Okseleverpostej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Oksekød - Okselever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
225 g.okselever (evt. kalvelever)
125 g.smør
1.5 dl.oksekødssuppe (evt. vand m. oksebouillon)
1 dl.fløde 38%
25 g.sigtet spelt (evt. hvedemel)
15 g.kartoffelmel
15 g.østershatte (evt. 30 g champignon)
1 løg (60g)
8 g.salt (1½ tsk)
1.5 ml.knust timian (1/3 tsk)
1 ml.sort peber (1/4 tsk)
1 ml.hvid peber
 
Opskrift:
Leveren skylles. Eventuel hinde skæres fra. Leveren hakkes - gerne flere gange - igennem kødmaskinen. Hak løget sammen med østershatte, som er kogt op i suppen (der er også mulighed for istedet at blende mindre stykker af ingredienserne sammen med lidt suppe).

Spelt og kartoffelmel røres i levermassen sammen med krydderierne. Smeltet varmt smør røres i. Slut af med at tilsætte varm suppe og fløde.

Levermassen hældes i en smurt form

Bages i vandbad i ca. 45 min. ved 160 grader.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 28650 gange,
og udskrevet 807 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Tanja   -  2011-12-02 10:24:30
Hakkede leveren 3 gange og det syntes at være fint. Jeg lavede 10 doddelt portion, brugt dog kun den halve mængde smør og det gjorde bestemt ikke resultatet ringere - der er rigeligt med fedtstof i postejen s det er ikke nødvendigt at smøre formen. ( goe til fryseren )