Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Dessertkurve med citronmousse

Dessertkurve med citronmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Dessertkurve:
125 g.smør
125 g.sukker
2 æg
150 g.hvedemel
75-100 g.hasselnøddeflager
 
 Citronmousse:
5 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl.Sukker
4 pasteuriserede æggehvider
 Reven skal og saft fra 1 stor citron
 
 Endvidere:
 Reven citronskal
 Citronmelisse eller – Verbana
 
Opskrift:
Dessertkurve:
Rør smør og sukker godt sammen og rør æggene i. Rør melet i lidt ad gangen. Smør dejen ud i runde kager, 10 cm. I diameter, på bagepapir lagt på bagepla-den og drys nøddeflager på. Bag dem ved 200° i 5-7 min. Tag kagerne enkeltvis ud og form dem straks til kurve, idet de vendes over et omvendt glas – tryk dem let mod glasset.

Citronmousse:
Læg husblassen i rigelig kold vand 10 min. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og pisk æggehviderne stive. Bland den revne citronskal i æggemassen. Knug husblassen fri for vand og smelt den i lunet citronsaft. Lad blandingen blive fingervarm, før den hældes i æggemassen i en tynd stråle, mens der piskes. Vend de stiftpiskede æggehvider i. Kom lidt citronmousse i hver kurv, drys med lidt reven citronskal og læg citronmelisse eller – verbana ved.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 15334 gange,
og udskrevet 351 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Charlotte Schultz  -  2013-01-01 15:16:45
Moussen er rigtig delig. Men jeg mener ikke dejen egner sig til at lave kurve af, eller også gør jeg det forkert. Kagerne flød godt nok ud, men hævede og blev ikke sprøde. Kagerne smagte dog dejligt, så enden på det blev, at jeg stak runde kager ud af den bagte dej og anrettede desserten ved at lave den nederste bund større end den øverste, hvor jeg lagde moussen imellem og pyntede med lidt flødeskum