Reven skal og saft fra 1 stor citron Reven skal og saft fra 1 stor citron
Endvidere: Endvidere:
Reven citronskal Reven citronskal
Citronmelisse eller – Verbana Citronmelisse eller – Verbana
Opskrift:
Dessertkurve:
Rør smør og sukker godt sammen og rør æggene i. Rør melet i lidt ad gangen. Smør dejen ud i runde kager, 10 cm. I diameter, på bagepapir lagt på bagepla-den og drys nøddeflager på. Bag dem ved 200° i 5-7 min. Tag kagerne enkeltvis ud og form dem straks til kurve, idet de vendes over et omvendt glas – tryk dem let mod glasset.
Citronmousse:
Læg husblassen i rigelig kold vand 10 min. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og pisk æggehviderne stive. Bland den revne citronskal i æggemassen. Knug husblassen fri for vand og smelt den i lunet citronsaft. Lad blandingen blive fingervarm, før den hældes i æggemassen i en tynd stråle, mens der piskes. Vend de stiftpiskede æggehvider i. Kom lidt citronmousse i hver kurv, drys med lidt reven citronskal og læg citronmelisse eller – verbana ved.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 15522 gange, og udskrevet 361 gange.
Kommentarer
Charlotte Schultz - 2013-01-01 15:16:45 Moussen er rigtig delig. Men jeg mener ikke dejen egner sig til at lave kurve af, eller også gør jeg det forkert. Kagerne flød godt nok ud, men hævede og blev ikke sprøde. Kagerne smagte dog dejligt, så enden på det blev, at jeg stak runde kager ud af den bagte dej og anrettede desserten ved at lave den nederste bund større end den øverste, hvor jeg lagde moussen imellem og pyntede med lidt flødeskum
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider