Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Amos chokoladekage med kærnemælk

Amos chokoladekage med kærnemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Amos chokoladekage med kærnemælk, billede 4 Amos chokoladekage med kærnemælk, billede 1 Amos chokoladekage med kærnemælk, billede 2 Amos chokoladekage med kærnemælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
25 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Glasur:
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smøret bøldgøres og røres godt med sukkeret til en ensartet masse, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen. De resterende ingredienser sigtes sammen med melet og det hele røres til en ensartet masse.

Den hældes i en smurt bradepande ca. 23x33 cm. Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C alm. ovn i ca. 30 minutter.

Efter afkøling glaseres den med glasuren og drysses med reven chokolade.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (73 stemmer)

Opskriften er vist 303220 gange,
og udskrevet 7344 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 18080 (4304 kcal)
KJ pr. Pers. 1506 (358 kcal)
Vægt ialt 1532 gram
Vægt pr. Pers. 127 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1180 KJ (281 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 51.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anni  -  2015-06-08 16:29:28
Hej. Med 50g kakao smager den så meget af det el? på billed ser den utrolig mørk ud. Spørg fordi jeg ikke er til for meget smag af kakao/chokolade.

Sisse  -  2013-03-13 15:28:20
Jeg elsker denne kage som min mor altid lavede. Jeg tilsætter gerne valnødder og chocoladestykker for at give den lidt ekstra

Helle Tidemann  -  2012-06-21 18:06:07
Denne Chokoladekage kom mig i hænde fra min mor´s gamle kogebog fra hun gik på "kost"skole - da det var brugt at piger var piger og mænd mænd... gerne kokos på toppen;-)

Maria  -  2011-07-02 14:36:28
Jeg har bagt denne kage mange gange! Den er super lækker.. Denne gang vil jeg prøve at lægge et lag af Dr. oetkers chokolade mousse ovenpå kagen når den er bagt, det håber jeg bliver godt! :)

  -  2010-10-17 16:42:36
jeg laver dem som muffins med chokolade stykker. Så de er ikke tørre :)

Camilla  -  2009-09-14 20:41:41
det smager utrolig godt, bliver dejlig blød og svampet, samt holder sig frisk længere, hvis man erstatter halvdelen af mælken med et af de store glas æblemos (ca 450g)

Hanne Jensen  -  2009-04-06 18:47:56
Jeg har bagt denne kage i årevis, og det har været klassens kage til begge mine unger i hele deres skoletid. Jeg har ændret den lidt (lidt sundere). Tager kun halvdelen af sukkeret og har erstattet margarinen med 3/4 dl Becel. Vi synes, at appelsin smager godt sammen med chokolade, så jeg kommer ca. 3 spsk Sunquick (koncentreret appelsinsaft) i dejen og også i glasuren. Det gør den friskere. Det er en AMO opskrift, som der står, og den hed Mors chokoladekage oprindeligt - har den originale. P.S. Kærnemælk kan med fordel bruges i mange kager, synes jeg, de bliver "lettere" af det.

Helga  -  2008-10-10 11:42:32
Kagen er højelsket selv efter mange mange år. Kom lidt stærk kold kaffe i dejen. Og skal der kræses ekstra - bliver den flækket og lagt sammen igen med rom- eller cognakcreme.

kingo  -  2008-03-21 11:33:36
den er faktisk endnu bedre dagen efter, det er som om smagen har "sat sig"... dette er vores foretrukne chokoladekage!

Karina  -  2006-12-05 10:59:37
Den er god. Naboens søn er fuldstændig vild med den, og det siger ikke så lidt. Den kan klart anbefales :-)

kitty  -  0000-00-00 00:00:00
jeg har bagt den kage i 30 år uden at vide hvor den kom fra.